Presentation

Fastanställd bemannings­sjuksköterska hos Centric Care

Publicerad 13 mars 2018

Elisabeth Jonsson och Annie Sjölund jobbar som konsultchefer på Centric Care i Göteborg. De vill slå hål på myten att bemanningsbranschen inte har kollektivavtal. Foto: Patrik Bergenstav
Elisabeth Jonsson och Annie Sjölund jobbar som konsultchefer på Centric Care i Göteborg. De vill slå hål på myten att bemanningsbranschen inte har kollektivavtal. Foto: Patrik Bergenstav
Högre lön är viktigt, men allra viktigast är trygghet och flexibilitet. Det har Centric Care tagit fasta på i sitt nya erbjudande till sjuksköterskor: Fast anställning med möjlighet att styra arbetstiderna.

– Vi har gjort marknadsundersökningar som visar att många sjuksköterskor tror att bemanning är något tillfälligt, en osäker anställningsform, säger Annie Sjölund, konsultchef vid Centric Care i Göteborg.
– Så är det ju inte, det är en myt! Vi har självklart kollektivavtal med allt vad det innebär och så många och långa uppdrag att en del av våra sjuksköterskor har jobbat heltid i flera år.

Pension och försäkring
Centric Care erbjuder nu sjuksköterskorna en attraktiv fastanställning. Kollektivavtalet innebär en trygghet med pension och försäkringsskydd. I paketet ingår även kompetensutveckling, personalsammankomster och möjlighet till mentorskap.
– Tanken med vårt mentorskap är att våra seniora konsulter kan ställa upp för dem som är lite nyare, det kan vara väldigt värdefullt, säger konsultchef Elisabeth Jonsson.
Centric Care erbjuder också ett friskvårdsbidrag på hela 4 000 kr per år, som kan användas till allt från yoga, gym och massage till liftkort i fjällen.
Både Elisabeth och Annie är själva sjuksköterskor i botten. Som konsultchefer på Centric Care kan de nu erbjuda sjuksköterskor samma trygghet och förmåner som vid en traditionell anställning, i kombination med alla de fördelar som kännetecknar en anställning hos bemanningsföretag: högre lön, friheten att styra över sitt schema och möjligheten att jobba var och när man vill.
Och för de flesta, en chans att bli sedd på ett nytt sätt. Den personliga kontakten är högt prioriterad.

Starkt stöd i ryggen
– Om jag får ett samtal från en sjuksköterska som inte blivit väl bemött på arbetsplatsen, då släpper jag allt och sätter mig i bilen direkt! Våra sjuksköterskor ska ha starkt stöd i ryggen de få gånger något inte fungerar på arbetsplatsen, säger Annie Sjölund.
För den som vill ha total flexibilitet att jobba i så korta eller långa perioder man själv önskar, finns fortfarande behovsanställningen som ett alternativ.
– Vi ser till våra anställdas önskemål. Vi lär känna våra konsulter och lyssnar till deras behov. Det finns något för alla, säger Elisabeth Jonsson.

Centric Care
Centric Care har bemannat hälso-och sjukvården sedan år 2000 och är ett av Skandinaviens ledande bemanningsföretag med kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Oslo.
Vi är specialister på sjuksköterskebemanning, läkarbemanning, psykologbemanning, bemanning av medicinska sekreterare samt övrig vårdpersonal. Centric Care är ett auktoriserat bemanningsföretag som är medlem i Almega, Bemanningsföretagen. Vi har tecknande kollektivavtal för alla yrkesgrupper.
Med ett stort antal ramavtal över hela Sverige och Norge kan vi erbjuda lediga jobb för sjuksköterskor året om.
Oavsett om du önskar jobb som fastanställd eller behovsanställd bemanningssjuksköterska hittar vi en lösning. Tillsammans gör vi vården bättre.

Centric Care
Tel: 010-219 05 00
E-post: info.care.se@centric.eu
centriccare.eu