Presentation
Pelmatic

Bli en del i Pelmatics team och förbättra vårdsverige

Publicerad 10 oktober 2018
Maria Engdahl, konsultchef och Anders Christensson, sjuksköterska hos Pelmatic. Foto: Jörgen Ragnarson
Maria Engdahl, konsultchef och Anders Christensson, sjuksköterska hos Pelmatic. Foto: Jörgen Ragnarson

Karlskronabaserade och familjeägda Pelmatic är ett auktoriserat bemanningsföretag med verksamhet över hela Sverige. Företaget följer rådande kollektivavtal och är ISO-certifierade, vilket gör dem till ett tryggt val för sjuksköterskor som söker nya erfarenheter.

Sjuksköterskan Anders Christensson började sin karriär hos Pelmatic för några år sedan efter en lång karriär inom akutsjukvården.
– Att arbeta som bemanningssjuksköterska har verkligen uppfyllt mina förväntningar, även om det var lite tufft i början – det kändes som att jag började på nytt, men det har verkligen varit oerhört lärorikt. Dessutom uppskattar jag att få mer tid med patienterna, berättar han.

My Eriksson, sjuksköterska hos Pelmatic.
My Eriksson, sjuksköterska hos Pelmatic.

Har en öppen konversation
Anders betonar att Pelmatics lagom stora organisation och seriösa hantering av sjuksköterskornas villkor spelade stor roll för att han accepterade deras erbjudande om att ansluta sig till dem, och där får han medhåll av sjuksköterskan My Eriksson, som varit knuten till företaget i ett drygt år.
– Deras auktorisering och certifiering kändes väldigt viktiga för mig och det är skönt att kunna ha en öppen konversation om vad som gäller. För mig innebar anställningen hos Pelmatic att jag fick tillbaka lusten att vara sjuksköterska.

Vill förbättra den svenska vården
Konsultchefen Maria Engdahl har arbetat hos Pelmatic i dryga två år. Hon håller med sina konsulter om att det är den personliga kontakten som är det viktiga, oavsett om det rör sig om konsulterna eller kunderna. Som konsultchef har hon hand om hela processen kring uppdragen, allt från att matcha konsulterna med uppdrag till planering av scheman, boende och resor.
– Det är mötet med människor som gör att jag trivs så bra med mitt arbete – jag får lära känna konsulterna och det är både roligt och utmanande att hitta rätt uppdrag till rätt sjuksköterska. Pelmatic är ett familjeägt bolag, vars ledstjärna är att förbättra den svenska vården och där är våra sjuksköterskor bästa tänkbara ambassadörer, för de gör ett fantastiskt arbete. Därför är det viktigt för oss att vara lyhörda och göra det där lilla extra för våra konsulter; vi har till exempel en rekryteringsbonus till de konsulter som tipsar om nya sjuksköterskor. Alla som arbetar hos oss ska känna sig omhändertagna och trygga i sitt arbete. Det är så vi gör arbetet ännu bättre.

För att få mer information om oss och bli en del av Pelmatics team: Klicka här!

Pelmatic

Pelmatic erbjuder uppdrag som sjuksköterska med omfattning från heltid till kortare insatser. Våra kunder är både privata och offentliga vårdgivare. Du kan arbeta som anställd konsult hos oss eller som underleverantör genom ditt eget bolag. Som anställd omfattas du av vårt försäkringsskydd och vi ordnar det praktiska med resor och boende inför uppdraget. Oavsett vilken form du väljer får du konkurrenskraftig ersättning och hög personlig service genom oss.

Pelmatic Sweden AB
Tel: 0455-68 79 00
E-post: info@pelmatic.se
www.pelmatic.se