Presentation

Stortrivs som fastanställd bemanningssjuksköterska

Publicerad 10 oktober 2018

Elisabeth Jonsson, konsultchef och Pontus Bojå, sjuksköterska på Centric Care. Foto: Emmy Jonsson
Elisabeth Jonsson, konsultchef och Pontus Bojå, sjuksköterska på Centric Care. Foto: Emmy Jonsson
Pontus Bojå arbetar som fastanställd sjuksköterska på bemanningsföretaget Centric Care. Fördelarna är många, menar han, och pekar på tryggheten med garantilön i kombination med flexibiliteten och friheten samt generösa villkor för kompetensutveckling.

Till vardags är Pontus uthyrd till en kirurgavdelning i Västsverige. Han stortrivs på det ”lilla” sjukhuset där han har arbetat sedan 2014.
– Jag känner mig uppskattad. En vanlig missuppfattning är att man som bemanningssjuksköterska ger upp sin trygghet och tvingas flytta runt och jobba på orter långt hemifrån. Men så behöver det inte alls vara. Valfriheten och flexibiliteten är stor.
För snart fem år sedan började han arbeta på Centric Care. De första åren valde han att vara behovsanställd och kunde välja hur mycket han ville arbeta i kortare eller längre perioder.
– I min livssituation då passade det mig bra. Men sedan årsskiftet har jag valt att vara fast anställd, säger Pontus.
Han ser flera vinster med det.
– Den konkurrenskraftiga lönen och bra förmåner är förstås viktiga skäl, men inte de viktigaste. Jag uppskattar framförallt tryggheten. Jag har en anställning med garantilön som är knuten till ett kollektivavtal, med allt vad det innebär, till exempel trygga pensionsvillkor. Och jag behåller ändå friheten vid planering av ledighet och semester.

Jobba hos Centric Care!
För mer information och intresseanmälan, klicka här!

God kontakt med arbetsgivaren
Nya arbetsplatser innebär också nya rutiner och dokumentationssystem, men det är inget Pontus upplevt som ett problem.
– Som ny på ett ställe får man möjlighet att gå bredvid och lära sig det man inte kan och det är en trygghet.
Pontus lyfter även den nära kontakten med sin konsultchef på Centric Care som en viktig trivselfaktor.
– Min arbetsgivare bryr sig verkligen och jag pratar med min konsultchef minst en gång i veckan för att stämma av läget.
Centric Care har ramavtal med många landsting, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter, vilket innebär en stor valmöjlighet för medarbetarna.
– Vi försöker anpassa våra uppdrag. Vissa vill vara behovsanställda, andra vill ha en fast anställning, men ändå kunna arbeta deltid. Vi har exempelvis ensamstående föräldrar som vill arbeta mindre vissa veckor och då justerar vi arbetstiden efter det, säger Elisabeth Jonsson, konsultchef på Centric Care.
Företaget satsar även stort på kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, personalsammankomster och möjligheten till mentorskap.
– De flesta som börjar hos oss blir kvar. Jag ser det som ett tecken på att våra medarbetare verkligen trivs och känner sig sedda.

Centric Care
Centric Care har bemannat hälso- och sjukvården sedan år 2000 och är ett av Skandinaviens ledande bemanningsföretag med kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Oslo.
Vi är specialister på sjuksköterskebemanning, psykologbemanning, bemanning av medicinska sekreterare samt övrig vårdpersonal. Centric Care är ett auktoriserat bemanningsföretag som är medlem i Almega, Kompetensföretagen. Vi har tecknande kollektivavtal för alla yrkesgrupper.
Med ett stort antal ramavtal över hela Sverige och Norge kan vi erbjuda lediga jobb för sjuksköterskor året om.
Oavsett om du önskar jobb som fastanställd eller behovsanställd bemanningssjuksköterska hittar vi en lösning. Tillsammans gör vi vården bättre.

Tel: 010-219 05 00
E-post: info.care.se@centric.eu
centriccare.eu