Presentation

Teknik och omvårdnad i kombination i Enköping

Publicerad 10 oktober 2018
Ylva Nyberg och Johanna Stengård, röntgensjuksköterskor på Verksamhetsområde Radiologi i Enköping.
Ylva Nyberg och Johanna Stengård, röntgensjuksköterskor på Verksamhetsområde Radiologi i Enköping.

På Verksamhetsområde Radiologi vid Lasarettet i Enköping är det nära mellan professionerna och stämningen är familjär och öppen. Arbetet är högteknologiskt och mycket varierande, vilket skapar en givande och intressant arbetsmiljö för verksamhetens sjuksköterskor.

Ylva Nyberg och Johanna Stengård är två av de röntgensjuksköterskor som har hittat sin plats på Verksamhetsområde Radiologi i Enköping. Båda stortrivs med sitt arbete och framhäver den nära och positiva relationen till kollegorna som en avgörande faktor.
– Vi stöttar varandra i vått och torrt, på ett sätt som man inte riktigt kan på en större enhet. Professionerna arbetar sida vid sida och alla hjälps åt – vi är samma team. Inte nog med att det gör det lättare att fråga om hjälp och bolla idéer, utan det är också väldigt lärorikt, berättar Ylva.

Får lära sig nya kompetenser
Verksamhetsområdets storlek medför en omväxlande och utmanande arbetsmiljö, där sjuksköterskorna har möjligheten att rotera mellan olika modaliteter och lära sig nya kompetenser.
– Ingen dag är den andra lik – vad som helst kan hända och tempot är ofta högt, så man har aldrig tråkigt. Dessutom finns en uppmuntrande attityd hos ledning och chefer kring förändrings- och förbättringsåtgärder, som också omfattar sådant som fortbildning och utveckling, säger Johanna.

Ny teknik och omvårdnad
Såväl Johanna som Ylva betonar att det viktigaste dock sker i mötet med patienterna och den spännande utmaning som det innebär. Det gäller att vara en människokännare och visa mycket empati för att kunna skapa förtroende hos patienten och verkligen hitta rätt i mötet, oavsett om det sker akut, som drop-in eller efter bokning.
– Det är verkligen roligt att träffa så mycket härliga patienter varje dag, men eftersom våra möten ofta blir ganska korta får vi ge lite extra för att känna in patienterna och hjälpa dem att känna sig trygga. Samtidigt är det helt centralt för eventuell fortsatt behandling att framställa högkvalitativa röntgenbilder, så vårt arbete blir en slags kombination av avancerad teknik och omvårdnad. Vi får alltså ta oss an lite av varje, vilket är både utvecklande och roligt, avslutar de.

Läs mer om våra lediga tjänster här

Lasarettet i Enköping, Radiologi
Lasarettet i Enköping har cirka 540 medarbetare och goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vi arbetar för mångfald och jämställdhet och hela sjukhuset är HBTQ-certifierat. Verksamheten drivs i nära samarbete med Akademiska sjukhuset, Primärvården samt Håbo och Enköpings kommuner. Inom lasarettet finns gynekologi, kirurgi, urologi, ortopedi, röntgen, internmedicin, intensivvård, sjukhusansluten hemsjukvård samt en akutmottagning som är öppen dygnet runt. Lasarettet ger även klinisk utbildning för blivande läkare, sjuksköterskor och annan sjukvårdspersonal.

Vill du veta mer om oss och våra lediga tjänster?
Ring våra HR-konsulter:
Karin Lind: 0171-41 80 58
Stina Bergman: 0171-41 80 14

www.regionuppsala.se/lasarettetenkoping

Lasarettet Enköping