Jobb

Vi söker sjuksköterskor till högspecialiserad barnkirurgi och barnmedicin

Publicerad 10 oktober 2018

Vi söker sjuksköterskor till högspecialiserad barnkirurgi och barnmedicin

Är du sjuksköterska eller specialistsjuksköterska med ett stort intresse för barnsjukvård? Välkommen till oss på patientområdet Högspecialiserad barnkirurgi och barnmedicin på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna och Huddinge.

Hos oss får du en arbetsplats full av glädje och engagemang med stora möjligheter att utvecklas och specialisera dig inom flera intressanta områden. Du får möjlighet att vara med och utveckla vården för barnen som vårdas på våra avdelningar; barnregionvård, barnkirurgi eller barnonkologi.

Vi söker
Vi söker sjuksköterskor med stort intresse för barnsjukvård. Är du specialistsjuksköterska inom barn och ungdom, intensivvård eller onkologi, eller har erfarenhet av barnsjukvård, är det meriterande och värdefullt.

Du har en empatisk förmåga och personlig mognad för att möta barn med livslånga sjukdomar och deras familjer. Vi värdesätter att du är positiv, engagerad och att du gärna delar med dig av dina erfarenheter. Du vill ha ett arbete där du arbetar självständigt och tar eget ansvar och där god kommunikation och samarbetsförmåga med barn, familjer och andra yrkesgrupper är utomordentligt viktigt.

Välkommen med din ansökan!
Klicka här för mer information om våra tjänster och ansökan

Vi erbjuder
Vi erbjuder en lång introduktion som är anpassad efter dina tidigare erfarenheter. Vi har ett stort fokus på utveckling och utbildning. Du har goda möjligheter till kompetensutveckling som till exempel specialistutbildning eller handledarutbildning. Är du en nyligen examinerad sjuksköterska erbjuds du pediatrisk utbildning och handledning i grupp tillsammans med andra nyutexaminerade sjuksköterskor i Astrid Lindgrens barnsjukhus kliniska basår.

För varje år du stannar hos oss får du en kvarstannadebonus i form av en veckas (40 timmar) ledig tid. Vi erbjuder också friskvårdsbidrag och arbetar med hälsosamma scheman.

Om tjänsten
Du är en del av ett team som består av sjuksköterska, läkare och undersköterska samt samarbetar med många andra professioner utifrån barnets behov. Här möter vi individen och arbetar personcentrerat utifrån varje barn och dess familj.

Vårt patientområde Högspecialiserad barnkirurgi och barnmedicin omfattar tre vårdavdelningar, flera dagvårdsavdelningar och mottagningar både i Solna och i Huddinge. Våra patienter är i åldrarna från nyfödd till det år de fyller 18. De utreds och behandlas för akuta, medfödda eller kroniska sjukdomar och vi möter dem ofta under många eller långa perioder i deras liv.

Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Hos oss kan du välja om du vill arbeta dag/kväll, natt eller blandad dag och natt. Vi arbetar två helger av fem.

Välkommen med din ansökan!
Klicka här för mer information om våra tjänster och ansökan

Våra olika avdelningar
Barnkirurgisk avdelning plan 11 är en del av Nya Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Här bedrivs högspecialiserad sjukvård inom barnkirurgi , urologi samt gastromedicin.

Barnonkologisk avdelning ligger på plan 12 i Nya Karolinska, Solna. Vi är ett av Sveriges sex barnonkologiska centra som behandlar barn och ungdomar med cancer.

Barnregionvårdsavdelning K86 finns på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Hit kommer barn och ungdomar med njur- lever-, blod och immunbristsjukdomar.

Tema Barn- och Kvinnosjukvård
Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.

Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin.

Karolinska Universitetssjukhuset
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16 000 medarbetare. I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

www.karolinska.se