Presentation

Patienten i fokus på Min Doktor Kliniken

Publicerad 21 mars 2019
Maria Adensjö, sjuksköterska och Olof Fredricson, ansvarig för Min Doktor Kliniken. Foto: Gonzalo Irigoyen
Maria Adensjö, sjuksköterska och Olof Fredricson, ansvarig för Min Doktor Kliniken. Foto: Gonzalo Irigoyen

Variation, positiva patientmöten och självständighet. Det är några av de saker som sjuksköterskor på Min Doktor Kliniken lyfter fram med att arbeta på drop-in-kliniken.

På Min Doktor Kliniken kan patienter få hjälp med viss sjukvård, hälsokontroller och vaccinationer av en sjuksköterska på plats och läkare på länk. Daniel Brenner är sjuksköterska och trivs verkligen med strukturen.
– Jag har alltid pratat om att jag vill arbeta på en sjuksköterskeledd mottagning, så samma sekund som jag såg jobbannonsen bestämde jag mig för att söka. Att jobba på en sjuksköterskeledd mottagning innebär att vi alla förstår varandra, vi har samma perspektiv, vilket leder till ett friktionsfritt arbetssätt. Vi sätter alltid patienten först, säger han.

Daniel Brenner, sjuksköterska på Min Doktor Kliniken.
Daniel Brenner, sjuksköterska på Min Doktor Kliniken.

Kvalitet över kvantitet
Att patienten står i centrum märks. Utvärderingar visar att 9 av 10 patienter är mycket nöjda med den vård och det bemötande de får på klinikerna. Det sipprar i sin tur över på personalen.
– Under alla mina år i vården har jag aldrig fått så mycket positiv feedback som här. Det blir så mycket roligare att arbeta när man får positiv feedback, säger Maria Adensjö, sjuksköterska på Min Doktor Kliniken.
Daniel Brenner instämmer.
– På Min Doktor Kliniken är det kvalitet framför kvantitet. Det är så skönt att gå hem efter jobbet och känna att man både har erbjudit hög vårdkvalitet och att patienterna är nöjda.

Stor variation i arbetet
Som sjuksköterska på Min Doktor Kliniken arbetar du ofta på ett par olika kliniker. Det skapar variation i arbetet.
– På en del kliniker är det mycket vaccinationer, på andra ställen är det mer sjukvård. Ingen dag är den andra lik. Patienter kan komma in för att de behöver resevaccin, eller för att de har halsfluss. Ibland räcker det att vi ger råd om egenvård, och ibland kontaktar vi våra läkare, säger Maria Adensjö.

Kontinuerlig kompetensutveckling
Både Daniel och Maria lyfter fram att de under större delen av sina arbetsdagar arbetar kliniskt med patienter. Bredden i kompetenser och erfarenheter bland deras kollegor, men också de varierande arbetsuppgifterna, bidrar till ett ständigt lärande.
– Din kompetens lyfts verkligen, men också dina kunskapshål som du får vara med och fylla. Vi har en ledning som är mån om att vi kompetensutvecklas, det gör att både jag och mitt arbete utvecklas hela tiden, säger Daniel Brenner.

Förändra vården tillsammans med oss. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Många möjligheter på Min Doktor Kliniken
Sedan november 2018 äger Min Doktor “Minutkliniken” som under våren byter namn till Min Doktor Kliniken. De kommande åren ska de öppna 10-15 nya kliniker varje år, och de har ett stort behov av att rekrytera erfarna sjuksköterskor.

Idag finns åtta Min Doktor-kliniker i anslutning till Apotek Hjärtat i Stockholm och Göteborg. Min Doktor Kliniken planerar att öppna mellan 10 och 15 nya kliniker årligen.
– Först ut är Botkyrka, Barkarby, Kungälv och Enköping i vår, och sedan Umeå, Malmö, Västerås, Helsingborg, Södertälje och Linköping i höst. Vår ambition är att nå ut till fler orter över hela landet, säger Olof Fredricson, ansvarig för Min Doktor Kliniken.

Bidra till framtidens vård
Genom att integrera klinikernas fysiska verksamhet med Min Doktors digitala verksamhet kommer de att bredda sitt erbjudande. Patienter ska sömlöst kunna få hjälp både på nätet och på klinikerna. För dig som vill vara med och förändra primärvården finns det många möjligheter.
– Vi ser mycket potential de kommande åren som vi vill utveckla tillsammans med våra medarbetare, säger Olof Fredricson.

Min Doktor Kliniken
Min Doktor är Sveriges första digitala vårdgivare. Min Doktor Kliniken är våra drop-in-kliniker där patienter får hjälp med viss sjukvård, hälsokontroller och vaccinationer. Nu planeras för en snabb expansion av nya kliniker över hela landet.
Vill du jobba på en spännande arbetsplats, med nöjda patienter och härliga kollegor? Och dessutom vara med och ta klivet in i framtidens digitala vård. Välkommen på vår resa!
https://karriar.mindoktor.se/

Min doktor logotype