Presentation

Operationskonsulterna – trygghet i alla led

Publicerad 14 oktober 2019
Anders Karlsson, verksamhetschef hos Operationskonsulterna.
Anders Karlsson, verksamhetschef hos Operationskonsulterna.

Operationskonsulterna är en välrenommerad och ofta anlitad aktör inom operationsvården i Stockholms län.
– Våra sjuksköterskor har lång och gedigen erfarenhet av yrket som ger trygghet hela vägen, från beställarled till operationssal, säger Anders Karlsson, verksamhetschef.

Det har gått fem år sedan de båda specialistsjuksköterskorna Patrik von Zur-Mühlen och Joacim Claesson grundade Operationskonsulterna. Sedan dess har det hänt en hel del. Verksamheten omfattar idag cirka 230 medarbetare och i våras tog de hem en hedrande andraplats i Framtidens Karriär – Sjuksköterskas undersökning om vilka företag som sjuksköterskor anser levererar en tjänst med hög kvalitet.
– Det är vi förstås väldigt stolta över. En stor framgångsfaktor är våra medarbetare som har en lång och gedigen bakgrund från operationssjukvården, i medeltal hela 18 års yrkeserfarenhet, vilket ger trygghet i alla led, konstaterar Anders Karlsson.

Unikt avtal
Den gedigna medarbetarbasen är också en viktig faktor bakom det avtal som Operationskonsulterna tecknat med Region Stockholm och som handlar om att förkorta operationsköerna i Stockholm
– Vi har fått förtroendet att bemanna ett antal operationssalar på Gamla Karolinska med kompletta operationsteam, förutom kirurg och anestesiläkare. Vi tar även hand om patienterna före och efter operation samt ansvarar för att transportera dem tillbaks till sina avdelningar.
Projektet har pågått i drygt ett år och antalet opererade patienter börjar närma sig 2000.
– Det är ett oerhört intressant projekt som utgör en egen arbetsplats i vårt företag. Våra medarbetare vittnar om hög trivselfaktor i verksamheten och läkarna uttrycker ofta att det är en fröjd att operera hos oss där allt flyter på utan några stopptider.

Fler nischer
Basen för Operationskonsulterna är Stockholm men företaget har avtal med flera regioner och arbetar nu hårt för att bredda verksamheten.
– Vi behöver bli fler på kontoret för att räcka till rent administrativt. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare rätt förutsättningar till att kunna utföra sina uppdrag. Därför tar vi ett steg i taget men siktar på att inom en snar framtid finnas på fler ställen och inom andra nischer än i dag. Om det till exempel är allmänsjuksköterskor som efterfrågas av våra kunder så ska vi försöka se till att möta det behovet, fastslår Anders Karlsson.

Operationskonsulterna drivs av kliniskt verksamma specialistsjuksköterskor och undersköterskor som är väl medvetna om vad som krävs av varje medarbetare för att de ska kunna göra ett professionellt arbete. För dig som anställd är det en trygghet med en arbetsgivare som har stor erfarenhet av arbete inom specialistsjukvården med komplett försäkringsskydd.

Klicka här för att se våra lediga tjänster

Operationskonsulterna
Operationskonsulterna
Kindstugatan 1, 111 31 Stockholm
Tel: 0707-26 99 00
E-post: post@operationskonsulterna.se
www.operationskonsulterna.se