Presentation

Patienten i fokus på Min Doktors drop-in-mottagningar

Publicerad 14 oktober 2019

Daniel Brenner, sjuksköterska på Min Doktor Kliniken.
Daniel Brenner, sjuksköterska på Min Doktor Kliniken.
Variation, positiva patientmöten och självständighet. Det är några av de saker som sjuksköterskorna hos Min Doktor lyfter fram med att arbeta på drop-in-mot-tagningen.

På Min Doktors drop-in-mottagningar kan patienter få hjälp med viss sjukvård, hälsokontroller och vaccinationer av en sjuksköterska på plats och läkare på länk. Daniel Brenner är sjuksköterska och trivs verkligen med strukturen.
– Jag har alltid pratat om att jag vill arbeta på en sjuksköterskeledd mottagning, så samma sekund som jag såg jobbannonsen bestämde jag mig för att söka. Att jobba på en sjuksköterskeledd mottagning innebär att vi alla förstår varandra, vi har samma perspektiv, vilket leder till ett friktionsfritt arbetssätt. Vi sätter alltid patienten först, säger han.

Kvalitet över kvantitet
Att patienten står i centrum märks. Utvärderingar visar att 9 av 10 patienter är mycket nöjda med den vård och det bemötande de får på mottagningarna. Det sipprar i sin tur över på personalen.
– Under alla mina år i vården har jag aldrig fått så mycket positiv feedback som här. Det blir så mycket roligare att arbeta när man får positiv feedback, säger Maria Adensjö, sjuksköterska hos Min Doktor.
Daniel Brenner instämmer.
– På våra mottagningar är det kvalitet framför kvantitet. Det är så skönt att gå hem efter jobbet och känna att man både har erbjudit hög vårdkvalitet och att patienterna är nöjda.

Stor variation i arbetet
Som sjuksköterskorna på Min Doktors mottagningar arbetar du ofta på ett par olika mottagningar. Det skapar variation i arbetet.
– På en del mottagningar är det mycket vaccinationer, på andra ställen är det mer sjukvård. Ingen dag är den andra lik. Patienter kan komma in för att de behöver resevaccin, eller för att de har halsfluss. Ibland räcker det att vi ger råd om egenvård, och ibland kontaktar vi våra läkare, säger Maria Adensjö.

Förändra vården tillsammans med oss. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Kontinuerlig kompetensutveckling
Både Daniel och Maria lyfter fram att de under större delen av sina arbetsdagar arbetar kliniskt med patienter. Bredden i kompetenser och erfarenheter bland deras kollegor, men också de varierande arbetsuppgifterna, bidrar till ett ständigt lärande.
– Din kompetens lyfts verkligen, men också dina kunskapshål som du får vara med och fylla. Vi har en ledning som är mån om att vi kompetensutvecklas, det gör att både jag och mitt arbete utvecklas hela tiden, säger Daniel Brenner.


Många möjligheter på Min Doktors mottagningar

Maria Adensjö, sjuksköterskao och Olof Fredricson, ansvarig för Min Doktor Kliniken. Foto: Gonzalo Irigoyen
Maria Adensjö, sjuksköterskao och Olof Fredricson, ansvarig för Min Doktor Kliniken. Foto: Gonzalo Irigoyen

Sedan Min Doktor tog över drop-in-mottagningarna som tidigare hette “Minutkliniken” har en intensiv expansionsplan inletts. De kommande åren ska de öppna 10–15 nya mottagningar varje år, och de har ett stort behov av att rekrytera erfarna sjuksköterskor.

I dag finns tolv drop-in-mottagningar i anslutning till Apotek Hjärtat i Stockholm, Göteborg och Enköping. Under hösten ska ytterligare åtta mottagningar öppnas och de kommande åren planerar Min Doktor att öppna ytterligare 10 till 15 nya mottagningar varje år.
– I höst öppnar vi bland annat våra första mottagningar i Skåne, två i Malmö och två i Helsingborg. Det ser vi verkligen fram emot. Dessutom öppnar vi mottagningar i Västerås, Linköping, Umeå och ytterligare en i Göteborg, säger Olof Fredricson, ansvarig för Min Doktors mottagningar.

Bidra till framtidens vård
Genom att integrera mottagningarnas fysiska verksamhet med Min Doktors digitala verksamhet kommer de att bredda sitt erbjudande. Patienter ska sömlöst kunna få hjälp både på nätet och på klinikerna. För dig som vill vara med och förändra primärvården finns det många möjligheter.
– Vi ser mycket potential de kommande åren som vi vill utveckla tillsammans med våra medarbetare, säger Olof Fredricson.

Förändra vården tillsammans med oss. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Min Doktors drop-in-mottagningar
Min Doktor är Sveriges första digitala vårdgivare. Min Doktor Kliniken är våra drop-in-mottagningar där patienter får hjälp vaccinationer, viss sjukvård och hälsokontroller. Nu planeras för en snabb expansion av nya mottagningar över hela landet.
Vill du jobba på en spännande arbetsplats, med nöjda patienter och härliga kollegor? Och dessutom vara med och ta klivet in i framtidens digitala vård. Välkommen på vår resa!

karriar.mindoktor.se