Presentation
Kirurgi Örebro

Omvårdnad i framkant

Publicerad 1 april 2020
Foto: Richard Ström
Fr. v: Katarina Wästberg, avdelningschef, Lena Hansson, avdelningschef, Kunigunde Behrens, avdelningschef, Sia Östlind, avdelningschef, Sofia Eriksson, omvårdnadschef och Marie Nordén, avdelningschef. Foto: Richard Ström
Fr. v: Katarina Wästberg, avdelningschef, Lena Hansson, avdelningschef, Kunigunde Behrens, avdelningschef, Sia Östlind, avdelningschef, Sofia Eriksson, omvårdnadschef och Marie Nordén, avdelningschef. Foto: Richard Ström

Den kirurgiska länskliniken i Region Örebro län erbjuder en stor variation av utvecklande och utmanande arbetsuppgifter för sjuksköterskor, där kan välja att jobba på en av våra vårdavdelningar eller mottagningar, alla med behov av olika kompetenser.

Den kirurgiska länskliniken i Region Örebro län finns representerad på Universitetssjukhuset Örebro samt på länsdelssjukhusen i Karlskoga och Lindesberg, alla med olika typer av utmaningar och möjligheter.
– På kirurgiska kliniken utvecklas du snabbt till en kunnig sjuksköterska då du under kort tid får se många olika kirurgiska sjukdomar och en stor bredd av basal och specifik omvårdnad, berättar Marie Nordén.
– Till Kirurgiska kliniken kommer många olika typer av patienter med kirurgiska åkommor, kompetensen finns då för att möta de flesta diagnoser, konstaterar Sia Östlind.

Jobba hos oss! Klicka här för att läsa mer och ansöka!

Får använda hela sin kompetens
Det finns många skäl till att många väljer att jobba kvar på kirurgklinikerna.
– Jag känner en stor stolthet över det jobb vi utför här. Vi har en positiv anda och tillsammans med kunniga kollegor driver vi förbättringsprojekt inom kvalitet och patientsäkerhet. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och man får använda hela sin kompetens som sjuksköterska, förklarar Katarina Wästberg.
– Vi välkomnar sjuksköterskor med och utan tidigare kirurgisk erfarenhet berättar Kunigunde Behrens.
Med den bredd av vård som länskliniken erbjuder innebär det även många olika spännande karriärvägar.
– Det går att läsa vidare till specialistsjuksköterska samtidigt som man är kvar på kliniken. Men även om man inte utbildar sig vidare finns många positioner som innebär nya utmaningar och utökat ansvar, berättar Lena Hansson.
På Kirurgiska kliniken finns många karriärvägar: exempelvis specialistsjuksköterska inom kirurgisk omvårdnad, kontaktsjuksköterska, stomiterapeut, utskrivningssjuksköterska eller chefs­karriär.

JAG BRINNER FÖR omvårdnad

Jenny Karlsson, Kirurgiska länskliniken avd 39 USÖ.

Mitt namn är Jenny Karlsson och jag arbetar på Kirurgiska länskliniken avd 39 USÖ.

JAG BRINNER FÖR omvårdnad! Kirurgisk omvårdnad är mer än att bara lägga om operationssår, dela ut mediciner, hålla handen, eller att stå där varm och trygg när det stormar. Kirurgisk omvårdnad kräver en holistiskt blick, empati, lyhördhet, kunskap och handlingskraft. Därför älskar jag mitt yrke.

Brinner även för att skapa struktur och bidra med min kunskap i det ibland upplevda kaoset, sätta ord på det vi vet och ser, genom att fylla på verktygslådan hos mina kollegor. Det svåra skall bli enklare och min tanke har alltid varit det skall vara lätt att göra ”rätt”. För att den kirurgiska vården skall vara god behövs ett helhetsperspektiv med fokus på långsiktighet, patientsäkerhet, preventivt arbete med patienten i fokus
Först när de förutsättningarna är uppfyllda kan vi ge en god kirurgisk omvårdnad.

Kirurgiska länskliniken, Region Örebro län

Kirurgiska kliniken är en länsklinik som finns på Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett. Här vårdas patienter med bland annat sjukdomar i buk, hals och bröst. Kliniken har ett länsuppdrag för akuta och elektiva kirurgiska sjukdomar och bedriver även högspecialiserad vård för utomlänspatienter. Kliniken har sammanlagt 350 medarbetare på enheter för mottagning, vård­avdelning, operation och sekretariat.
www.regionorebrolan.se

www.regionorebrolan.se