Presentation
Barnintensiven Karolinska

Bli en del av Sveriges ledande barnintensivvård!

Publicerad 20 oktober 2020
Foto: Gonzalo Irigoyen
Starry Bogdo, barnsjuksköterska och Christine Henning, IVA-sjuksköterska på BIVA. Foto: Gonzalo Irigoyen
Starry Bogdo, barnsjuksköterska och Christine Henning, IVA-sjuksköterska på BIVA. Foto: Gonzalo Irigoyen

På Barnintensiven, BIVA, på Karolinska universitetssjukhuset i Solna gör du skillnad, på riktigt.
Här vårdas de svårast sjuka barnen på ett av Europas främsta sjukhus och du är en ovärderlig del av deras omvårdnad och tillfrisknande.

– Det är en otroligt positiv arbetsplats. Våra patienter är svårt sjuka, men det finns samtidigt så mycket hopp om att de ska bli bättre. Vi får ständigt bekräftelse på hur mycket nytta vårt arbete gör och hur barnen återhämtar sig även med mycket allvarliga diagnoser, säger IVA-sjuksköterskan Christine Henning, som kom till barnintensiven på Karolinska universitetssjukhuset 2012.

Är du vår nya kollega? Vi söker intensivvårdssjuksköterska/specialistsjuksköterska. Klicka här för mer information och ansök

Brett spektrum
Hennes kollega, barnsjuksköterskan Starry Bogdo, håller med. Hon började på BIVA för 1,5 år sedan och lockades av att få arbeta med ett brett spektrum av olika diagnoser, med barn från spädbarnsåldern till övre tonåren.
– Det är väldigt omväxlande och ingen dag är den andra lik. Dessutom är det roligt att få arbeta familjecentrerat. Vi träffar ju familjerna under omständigheter som kan vara de tuffaste de någonsin går igenom och det betyder mycket att kunna stödja dem, säger hon.
För att passa på BIVA ska du vara specialistsjuksköterska i barn- och ungdomssjukvård eller IVA-sjuksköterska. Du som är IVA-sjuksköterska måste inte ha erfarenhet av att arbeta med barn.
– Vi kan erbjuda IVA-sjuksköterskor från vuxensidan nya utmaningar, berättar Christine. Just nu skolar jag in en kollega från vuxenintensiven som trots hennes långa erfarenhet av intensivvård kommer få möjlighet att vidga sin kompentens hos oss.

Högteknologisk vård
Du ska också trivas med att arbeta i en högspecialiserad och högteknologisk miljö, med vård och medicinsk-teknisk utrustning i den absoluta framkanten.
– Det är även viktigt att man tycker om att arbeta i en miljö där det händer mycket. Akutsjukvård kan hålla ett högt tempo och man måste vara på tårna. Sedan har vi ju självklart lugnare dagar också, säger Christine.
Starry framhåller att sjuksköterskans roll på BIVA innebär ett stort eget ansvar.
– En bra egenskap är om man inte är rädd att tänka och fatta beslut själv. Vi sjuksköterskor har en väldigt självständig roll här, vilket verkligen är kul. Jobbet är ofta lite av ett detektivarbete, inte minst när det gäller våra allra minsta patienter. Samtidigt har man hela tiden stöd av starka, sammansvetsade team av olika professioner, säger hon och avslutar:
– Det finns också väldigt bra utvecklingsmöjligheter med både spets och bredd för den som vill fortsätta att växa i sin yrkesroll. Här kan man verkligen göra skillnad!

BIVA – Karolinska universitetssjukhuset

Vi på Biva vårdar spädbarn och barn upp till tonåren med svikt i vitala funktioner i behov av intensivvård. Vården bedrivs inom många olika specialiteter, till exempel barnkirurgi, pediatrik, neurokirurgi och trauma. Vi arbetar i nya lokaler med toppmodern intensivvårdsmiljö.
BIVA:s mål är:
att vara ledande i Sverige inom pediatrisk intensivvård
att möjliggöra forskning inom ämnesområdet
att erbjuda undervisning för studerande och alla yrkeskategorier

Nyfiken? Läs mer på:www.karolinska.se