Presentation
PMI Karolinska Solna

Bli IVA- eller operations­sjuksköterska på PMI!

Publicerad 20 oktober 2020
Foto: Johan Marklund
Mikko Mölsä Eneberg, omvårdnadschef på Akut- och traumaoperation och Johanna Hjelm, omvårdnadschef inom intensivvård. Foto: Johan Marklund
Mikko Mölsä Eneberg, omvårdnadschef på Akut- och traumaoperation och Johanna Hjelm, omvårdnadschef inom intensivvård. Foto: Johan Marklund

Är du nyfiken på att jobba som operations- eller intensivvårdssjuksköterska på ett av Europas ledande sjukhus? Välkommen till Funktion PMI på Karolinska universitetssjukhuset där man satsar stort på utbildning för sjuksköterskor.

Karolinska universitetssjukhuset har landets mest högspecialiserade och avancerade sjukvård, och utbildnings- och kompetensfrågor står ständigt i fokus. Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård, PMI, erbjuder dig som är sjuksköterska spännande möjligheter till specialisering.
Om du vill lära dig mer om operationssjukvård och få de bästa förutsättningarna för studier till operationssköterska finns nu Klinisk basperiod. Här får du chans att jobba kliniskt på en operationsavdelning, varvat med föreläsningar, workshops och studiebesök. Jonas Warming tillhör den första kullen. Idag läser han till operationssjuksköterska på Karolinska institutet.
– Att få jobba på operationsavdelningen inför studierna kändes ovärderligt, och betald utbildning på det! Det bästa är att jag i lugn och ro kunnat testa på och tänka igenom mitt beslut samt att jag kunnat bekanta mig med arbetsplatsen och kollegorna. Samtidigt har jag fått ett försprång inför studierna, säger han.

Är du intresserad av att utbilda dig till specialistsjuksköterska med lön? Klicka här.

Intresserad av en klinisk basperiod med inriktning mot operationssjukvård? Klicka här

Stort gensvar
Den kliniska basperioden har fallit väl ut och nu utvidgas det 20 veckor långa utbildningspaketet med fler deltagare.
– Operationssjukvård är ju en ganska stängd verksamhet, där det kan vara svårt att få inblick. Detta är en väldigt bra ingång innan man tar steget till operationssjuksköterska, säger Mikko Mölsä Eneberg, omvårdnadschef på Akut- och traumaoperation på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

IVA-sjuksköterska
För dig som vill läsa till IVA-sjuksköterska erbjuder PMI utbildning med lön på hel- eller halvfart och därefter anställning på intensivvården. Det gäller både dig som redan påbörjat din utbildning och dig som planerar att börja läsa under vårterminen.
– Som specialistsjuksköterska inom PMI erbjuds du många intressanta karriärvägar. Du kan fördjupa dig inom den kliniska verksamheten eller exempelvis inom forskning och utveckling. Våra sjuksköterskor har även möjlighet att söka tjänst som universitetssjuksköterska, säger Johanna Hjelm, omvårdnadschef inom intensivvård.
– Hos oss på IVA jobbar du med den mest avancerade vården inom en specialitet där vi räddar livet på de allra svårast sjuka patienterna.

Funktion PMI – Karolinska Solna

Funktion PMI samlar anestesi, operation, pre- och postoperativ vård och intensivvård för vuxna. Nu har du chans att gå Klinisk basperiod inför specialistutbildning till operationssjuksköterska eller att utbilda dig till intensivvårdssjuksköterska och anestesisjuksköterska med lön under studietiden. Vi söker dig som är genuint intresserad av den högspecialiserade vården på PMI, har ett starkt engagemang för att utvecklas i din yrkesroll och helst några års erfarenhet.

Nyfiken? Kontakta gärna:

Mikko Mölsä Eneberg
Omvårdnadschef Akut- och traumaoperation
mikko.molsa-eneberg@sll.se
Tel: 08-5177 36 61

Johanna Hjelm
omvårdnadschef Intensivvård
johanna.hjelm@sll.se
Tel: 08-5177 88 55