Presentation
Doktor24

Fritt och omväxlande mottagningsarbete

Publicerad 20 oktober 2020
Foto: Julia Sjöberg
Nilla Edman, sjuksköterska, Charlotte Svensson, regionchef för Doktor24:s mottagningar och Linda Olsson, mottagningssjuksköterska hos Doktor24. Foto: Julia Sjöberg
Nilla Edman, sjuksköterska, Charlotte Svensson, regionchef för Doktor24:s mottagningar och Linda Olsson, mottagningssjuksköterska hos Doktor24. Foto: Julia Sjöberg

– Arbetet är fritt och omväxlande samtidigt som det ger en väldigt bra spetskompetens inom vaccinationer. Dessutom befinner sig verksamheten i ett mycket expansivt skede och det är kul att vara med på den resan, säger Linda Olsson, mottagningssjuksköterska, Doktor24.

Allt fler sjuksköterskor väljer att kombinera sitt ordinarie jobb med deltidsarbete på Doktor24:s hälsorum som sedan Apoteket gick in som delägare i bolaget har kompletterat sitt utbud av digitala vårdbesök med fysiska mottagningsrum. Mottagningarna är placerade på apotek runt om i landet och bemannas med legitimerade sjuksköterskor som hjälper patienterna med sina ärenden. Grundtanken är att erbjuda patienterna hjälp och stöd längs hela vägen, både digitalt och fysiskt, på tider och platser som fungerar i vardagen.
Nilla Edman är en av de sjuksköterskor som återfinns på Doktor24:s hälsorum i västra Sverige.
– Jag har ett långt förflutet som sjuksköterska inom primärvård och slutenvård och har alltid tyckt om själva mötet med patienten. Jag började på Doktor24 med en tanke om att börja plana ut lite inför pensionen. Från början hade jag tänkt jobba två dagar per vecka, men det har ibland blivit hela veckan, det styr jag själv. Att ha den friheten passar mig perfekt.

Kom och jobba med oss! Klicka här för att se våra lediga tjänster

Aldrig ensam
Att arbeta som mottagningssköterska på Doktor24 innebär visserligen att man kan arbeta ensam på en mottagning, men det innebär inte att man är ensam.
– Nej, tvärtom, det finns alltid back-up och vi har med teknikens hjälp en nära kontakt sinsemellan. Det går alltid att få kontakt med våra läkare om man behöver vägledning, säger Nilla Edman, vilket bekräftas av Charlotte Svensson, regionchef för Doktor24:s hälsorum.
– Gillar man nya utmaningar är detta ett perfekt jobb för en sjuksköterska som trivs med att arbeta självständigt. Idag finns Doktor24-hälsorum på mer än 60 apotek, runt om i landet. Dessa har öppet en till två dagar i veckan, vilket innebär att sjuksköterskorna som jobbar hos oss ofta jobbar deltid hos en annan vårdgivare och ser detta som en rolig och stimulerande omväxling i arbetslivet. Sedan juni i år har Doktor24 även fyra mottagningar i Stockholm som erbjuder öppettider måndag till fredag varje vecka. Här arbetar sjuksköterskor på heltid med vaccinationer, men också med ett utbud av vårdtjänster såsom provtagningar och såromläggningar. Planen är att fler sjuksköterskeledda mottagningar ska öppna runt om i Sverige under 2021.
Charlotte Svensson påpekar att coronåret verkligen har lyft behovet av att utveckla och effektivisera samhällets hälsotjänster med hjälp av digitala verktyg.
– Det är ett spännande vårdsätt där Doktor24 var tidigt ute, och av många ses som en föregångare i branschen. Att vi nu även erbjuder fysiska mottagningar öppnar helt nya möjligheter både för våra sjuksköterskor och för allmänheten.
För att trivas som sjuksköterska på Doktor 24:s fysiska mottagningar är det bra att ha ett visst mått av erfarenhet i bagaget.
– Alla sjuksköterskor är välkomna att söka, men man måste vara trygg, ha landat i sin yrkesroll och kunna arbeta självständigt. Om man dessutom är serviceinriktad, tycker om att arbeta i en flexibel arbetsmiljö och gillar nya utmaningar är sannolikheten stor att man trivs med att arbeta som mottagningssköterska hos oss, berättar Charlotte Svensson.

Fritt och flexibelt
Sjuksköterskornas främsta uppgifter på en Doktor24-mottagning är vaccinationer, antikroppstester och blodtrycksmätningar.
– Det passar mig, som är mammaledig från företagshälsovården, utmärkt. Jag ville ha ett serviceinriktat extrajobb med fokus på några få arbetsuppgifter, och det hittade jag här, säger Linda Olsson.
Doktor24 befinner sig i ett expansivt skede och kommer att fortsätta på det inslagna spåret med ett nära samarbete mellan digital och fysisk vård. Till skillnad från Doktor24:s digitala tjänst som har öppet dygnet runt följer mottagningsrummen de olika Apotekens öppettider, som kan variera från arbetsplats till arbetsplats.
– För våra sjuksköterskor innebär det ett givande, fritt och flexibelt arbete med många positiva patientkontakter, fastslår Charlotte Svensson.

Kom och jobba med oss! Klicka här för att se våra lediga tjänster

Doktor24

Doktor24 grundades 2016 med målet att skapa en tillgänglig och hållbar vård med patienten i fokus. Tillsammans med Apoteket AB finns vi sedan maj 2020 på apotek runt om i landet där vi erbjuder vaccination, provtagning och sjukvård.
Alla våra läkare, sjuksköterskor och psykologer är handplockade och många kombinerar sitt jobb hos oss med andra anställningar inom vården.

www.doktor24.se