Presentation
Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Jobba med ledande högspecialiserad barnkirurgi

Publicerad 27 oktober 2021
Foto: Gonzalo Irigoyen
Ylva Elmehed, AnnaMaria Tollne och Annika Fritzson, specialistsjuksköterskor på Barnkirurgen. Foto: Gonzalo Irigoyen
Ylva Elmehed, AnnaMaria Tollne och Annika Fritzson, specialistsjuksköterskor på Barnkirurgen. Foto: Gonzalo Irigoyen

Vill du arbeta med barnsjukvård i den absoluta frontlinjen? Barnkirurgen på Astrid Lindgrens sjukhus erbjuder en rad spännande karriärmöjligheter för sjuksköterskor. Här lär du känna dina små patienter och deras familjer. Du gör skillnad på riktigt.

Barnkirurgen på Astrid Lindgrens sjukhus, Karolinska universitetssjukhuset i Solna, bedriver kirurgisk vård för barn 0-15 år och har ett nationellt ansvar för högspecialiserad spädbarnskirurgi, med hela landet som upptagningsområde. Här opereras och vårdas bland annat barn födda med diafragmabråck, anorektala missbildningar, blåsextrofi och esofagusatresi.
– Det är ett enormt spännande arbete och man utvecklas snabbt. Jag kan faktiskt inte tänka mig ett roligare jobb. Vår omvårdnad här är helt avgörande för både barn och föräldrar, säger Ylva Elmehed, specialistsjuksköterska barn och ungdom, som har jobbat på barnkirurgen Astrid Lindgrens barnsjukhus i närmare 20 år.

Är du sjuksköterska och vill arbeta med högspecialiserad barnkirurgi? Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Mycket skratt och glädje
Ylva får medhåll av sina kollegor, specialistsjuksköterskorna Annika Fritzson och AnnaMaria Tollne. Annika blev färdig sjuksköterska 2016 och kom till barnkirurgen på Astrid Lindgren 2018, medan AnnaMaria har över 20 års erfarenhet av barnsjukvård, och är på avdelningen diagnosansvarig för barn födda med esofagusatresi.
– Ofta följer vi våra patienter över flera år och får se hur de växer, utvecklas och blir bättre. Många tror att det är tungt att arbeta med svårt sjuka barn, men de flesta får väldigt bra och friska liv. Det är mycket skratt och glädje här, säger AnnaMaria.
En viktig del av arbetet är att utbilda föräldrar så att de kan hantera barnets sjukdom före och efter operation. Det utvecklas ofta en nära, förtroendefull relation till hela familjen.
– Arbetet är mycket av ett hantverk eftersom vi har avancerad medicinsk-teknisk utrustning. Som sjuksköterska stödjer man vårdnadshavare så att de har kunskap att fortsätta vården hemma. Det är väldigt roligt att få följa föräldrarnas framsteg och se hur deras självförtroende växer, säger Annika.

Lärande miljö
För att arbeta på barnkirurgen på Astrid Lindgren behöver du inte vara specialistsjuksköterska, men du bör ha några års erfarenhet. Här finns väldigt goda möjligheter till kompetensutveckling och en väletablerad kompetensstege, berättar Ylva, AnnaMaria och Annika.
– Vi jobbar med de allra senaste rönen och teknikerna. Det är en lärande miljö på alla sätt, och är både utmanande och givande. Särskilt roligt är det att arbeta i team med barnsköterskor och kirurger kring de sjuka barnen.

Är du sjuksköterska och vill arbeta med högspecialiserad barnkirurgi? Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Karolinska universitetssjukhuset – Astrid Lindgrens Barnsjukhus – Kirurgi

Barnkirurgen på Astrid Lindgrens barnsjukhus på Karolinska universitetssjukhuset i Solna har ett nationellt ansvar för högspecialiserad barnkirurgi. Här arbetar du i starka, högkompetenta team och följer patienterna och deras familjer länge. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling och spännande karriärvägar. Du kan påverka ditt schema och som ny sjuksköterska får du en gedigen introduktion.

Läs mer på: www.karolinska.se