Presentation
Bemanning

Ofelia Vård jobbar för att du ska trivas

Publicerad 27 oktober 2021
Foto: Lisa Jabar / AnnalisaFoto
Mikaela Karlsson, konsultsjuksköterska och Malin Sörwing, konsultchef på Ofelia Vård. Foto: Lisa Jabar / AnnalisaFoto
Mikaela Karlsson, konsultsjuksköterska och Malin Sörwing, konsultchef på Ofelia Vård. Foto: Lisa Jabar / AnnalisaFoto

Skräddarsydda uppdrag, nära dialog och flexibilitet. Det finns många anledningar att välja konsultbolaget Ofelia Vård som arbetsgivare. För konsultsjuksköterskan Mikaela Karlsson var möjligheten att äga sin egen tid avgörande.

Akuta situationer med hög stressfaktor. Det är konsultsjuksköterskan Mikaela Karlssons hemmaplan, då trivs hon som allra bäst.
– Självklart önskar jag att ingen skulle behöva bli så sjuk, men samtidigt känns det bra att kunna vara med och hjälpa till när det uppstår riktigt kritiska situationer, säger hon.
På en akutmottagning ställs personalen ofta i just sådana situationer. Dessutom krävs det att de behärskar många olika specialiteter, allt från gynekologi till medicin och kirurgi. Det tillsammans med bra kollegor är viktiga orsaker till varför Mikaela Karlsson valt att jobba på samma arbetsplats i flera år.

Vill du jobba som sjuksköterska hos oss? Klicka här för att läsa mer

Vill du anställa personal? Klicka här för att läsa mer

Flexibla arbetstider underlättar vardagen
Att hon bytte arbetsgivare till Ofelia Vård för cirka fyra år sedan berodde främst på att hon ville kunna styra mer över sina arbetstider.
– Livet blir enklare när man kan planera in ledighet, längre eller kortare, utan att behöva oroa sig för att semestern inte ska godkännas, säger Mikaela Karlsson.
Hon uppskattar också flexibiliteten som ett konsultbolag ger, att lätt kunna byta arbetsplats om hon skulle vilja vidga sin kompetens och lära sig en annan verksamhet.
Kontakten med Ofelia Vård tycker Mikaela Karlsson fungerar hur bra som helst.
– Min chef är aldrig mer än ett telefonsamtal eller sms bort och har verkligen lyssnat på mina önskemål, säger Mikaela Karlsson.

Bra matchning viktigast
Malin Sörwing, konsultchef på Ofelia Vård, har själv en bakgrund som sjuksköterska inom bland annat akut kirurgi. Det tycker hon är väldigt användbart i sitt nuvarande uppdrag som konsultchef.
– Vi talar samma språk vilket gör det mycket lättare för mig att bygga upp ett förtroende gentemot mina konsulter, säger hon.
Malin Sörwing poängterar att alla konsultchefer lägger stor vikt vid att hitta uppdrag som passar konsultens önskemål.
– Vi skickar inte i väg någon sjuksköterska på uppdrag som vi inte tror kommer fungera bra, både för konsulten, verksamheten och i slutänden även för patienten, säger hon.
För den som önskar jobba deltid som konsultsjuksköterska finns även den möjligheten.
– Då är min uppgift att vara flexibel och pussla med schemat så att det fungerar, säger Malin Sörwing.

Ofelia Vård

Ofelia Vård är ett av landets ledande vårdbemanningsföretag. Företaget är auktoriserat och har kollektivavtal, vilket innebär pensionsavtal och fullt försäkringsskydd för alla anställda. Ofelia Vård erbjuder även kompetensutveckling och en mängd sociala aktiviteter.

Tel: 010-178 36 20
info@ofelia.se
www.ofelia.se