Presentation
Avancerad andningsvård

Remeo expanderar och gör plats för fler

Publicerad 27 oktober 2021
Vid årsskiftet invigs de nya högteknologiska lokalerna. Leila Ghelichkhani och Anna Cedborg ser mycket fram emot det.
Vid årsskiftet invigs de nya högteknologiska lokalerna. Leila Ghelichkhani och Anna Cedborg ser mycket fram emot det.

Att förvandla ett 50-talshus till en toppmodern klinik är både modigt och svårt. Men långt ifrån omöjligt. Genom en unik ombyggnation kan Remeo hjälpa ännu fler långvarigt kritiskt sjuka patienter.

Remeo Stockholm är Sveriges första klinik för avancerad andningsvård och skräddarsydd rehabilitering.
– Ungefär fem procent av de patienter som överlever intensivvården blir kvar under en längre tid; de är i för dåligt skick för att kunna ta sig vidare. Det är här vi kommer in i bilden, säger Anna Cedborg, vd och verksamhetschef för Remeo.
I dagsläget är det nästan alltid kö till någon av de 16 fysiska vårdplatserna.
– De fysiska platserna ska inte få begränsa våra möjligheter att hjälpa den här växande patientgruppen, säger Anna Cedborg och berättar att de efter expansionen öppnar ytterligare sju vårdplatser.
Genom att bygga om ett äldreboende från 50-talet till en klinik som kan ta emot mycket svårt sjuka patienter har en unik atmosfär skapats.
– Vårt mål är en inom- och utomhusmiljö som är mer hemlik. Lugnet och den trygga miljön är viktig för patienternas återhämtning, men även för personalen, säger Anna Cedborg, och lägger till att även om lokalerna är viktiga så betyder medarbeterna allt.

Jobba med oss på Remeo. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Medarbetarna är involverade
Under de åtta år som Remeo har varit igång har en unik kompetens byggts upp. Det var därför självklart att involvera personalen i byggprocessen. En av de personer som har kommit med viktiga synpunkter och lösningar är sjuksköterskan och medicinteknikern Leila Ghelichkhani.
– Det har varit en väldigt rolig process. Jag har kunnat bidra med andra perspektiv tack vare mina erfarenheter från golvet, säger Leila Ghelichkhani, och berättar att hon genom sin roll som samordnare även har fångat upp frågor och förbättringsförslag från sina kollegor.
Resultatet är en toppmodern våning där inget har lämnats åt slumpen. Tekniska hjälpmedel och den senaste utrustningen ska underlätta för både medarbetare och patienter. Allt från hur många eluttag och handfat som ska finnas i ett rum till på vilken sida av sängen som utrustningen ska stå har beaktats.
– Det ska bli väldigt spännande att få börja arbeta i de nya lokalerna, säger Leila Ghelichkhani.

Remeo

Remeo erbjuder kvalificerad vård och rehabilitering till patienter med långvarig kritisk sjukdom och patienter i behov av andningshjälp. Patienten får ett eget rum i en lugn och hemlik miljö, nära naturen. Med hjälp av kvalificerat andningsstöd och skräddarsydd rehabilitering börjar vägen tillbaka till livet redan första dagen.

www.remeo.se