Presentation
Operation

Bli operationssjuksköterska på Danderyds sjukhus!

Publicerad 6 april 2022
Foto: Gonzalo Irigoyen
Simon Nordin, operationssköterska på centraloperation och Eva Jurell, operationssjuksköterska på dag­operation på Danderyds sjukhus. Foto: Gonzalo Irigoyen
Simon Nordin, operationssköterska på centraloperation och Eva Jurell, operationssjuksköterska på dag­operation på Danderyds sjukhus. Foto: Gonzalo Irigoyen

Efter mer än 40 år som operationssjuksköterska tycker Eva Jurell fortfarande att det är lika roligt att gå till arbetet.
– Om jag skulle börja om igen skulle jag välja samma yrke. Och här på Danderyds sjukhus är teamen så sammansvetsade. Man känner sig verkligen delaktig och uppskattad, säger hon.

Under sin långa karriär har Eva hunnit arbeta på en mängd olika arbetsplatser, både i offentlig och privat regi. Sedan åtta år tillbaka jobbar hon på Danderyds sjukhus Dagoperation, som består av två enheter: kirurgi/urologi och ortopedi.
– Det är ett otroligt utvecklande jobb, även för mig med så många år i yrket. Som operationssjuksköterska här har man en helt central roll och vi arbetar tätt tillsammans med de övriga professionerna och med narkospersonalen. Vi har ett högt flöde, men det flyter mestadels väldigt bra eftersom vi har så bra rutiner och fungerar så bra ihop, berättar hon.

Nu söker vi Operationssjuksköterska till Centraloperation Danderyds sjukhus. Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Platt och prestigelöst
Simon Nordin, operationssköterska på Danderyds sjukhus Centraloperation, håller med. Han blev färdig specialistsjuksköterska för två år sedan och har varit på Centraloperation i 1,5 år.
– Teamen här är platta och prestigelösa och man är aldrig ensam, utan det är ett utpräglat lagarbete. All planering sker gemensamt och alla ställer upp för varandra. Dessutom är det bra arbetstider och väldigt god stämning, säger han.
Simon stod och vägde mellan operation och anestesi när han skulle specialisera sig. Idag är han väldigt nöjd med sitt val. Han fick en medfinansierad utbildning och kunde läsa på helfart med bibehållen lön.
– Operation passar mig väldigt väl. Arbetet är omväxlande och stimulerande och jag upplever också att det är hållbart i längden. Här har vi fullt fokus på våra patienter och jag känner inte att jag är otillräcklig, utan att jag har tid att göra ett bra jobb.

Utvecklas som sjuksköterska
Både Simon och Eva vill passa på att lyfta fram operationssköterska som specialitet. De menar att det är en brist att många sjuksköterskor idag inte får någon erfarenhet av operation under grundutbildningen.
– Det är en fantastiskt spännande specialitet som fler borde få upp ögonen för, säger de. Man vet aldrig vad som ska hända under en arbetsdag och som operationssjuksköterska utvecklas man genom hela sin karriär.

Danderyds sjukhus – Operation

Operationsverksamheten på Danderyds sjukhus är indelad i Dagoperation och Centraloperation. Här genomförs dagligen ett brett utbud av såväl enklare ingrepp som avancerad kirurgi, med högt kvalificerade team. Danderyds sjukhus är ett universitetssjukhus, med ett brett utbud av kompetensutveckling och möjlighet att läsa till specialistsjuksköterska med bibehållen lön.

Låter det spännande? Läs mer på: ds.se/jobba-hos-oss