Presentation
NU-sjukvården

Bred samverkan ger trygghet för både patienter och personal

Publicerad 6 april 2022
Foto: Elite Studio
Maria Klintberg och Maria Zackrisson, sjuksköterskor inom NU-sjukvården. Foto: Elite Studio
Maria Klintberg och Maria Zackrisson, sjuksköterskor inom NU-sjukvården. Foto: Elite Studio

– Det bästa med jobbet är variationen och teamkänslan. Vi samarbetar över både professions- och organisationsgränser för att ge patienterna en god och trygg vård, säger Maria Klintberg, sjuksköterska som delar sin tid mellan MÄVA och Närsjukvårdsteam Fyrbodal vid Uddevalla sjukhus.

Till MÄVA, medicinsk äldrevårdsavdelning, kommer patienter som försämrats i sin kroniska sjukdom och behöver vårdas på sjukhus.
– Våra patienter kan ha många olika sjukdomar vilket gör att man snabbt lär sig lite om mycket. Med tiden får man en mycket bred kunskapsbas, säger Maria Klintberg, som med några få undantag har arbetat på MÄVA sedan starten 2008.
Sedan fyra år tillbaka har hon en kombinationstjänst.
– Jag jobbar 40 procent på avdelningen och 60 procent i närsjukvårdsteamet. Patientgruppen är densamma, skillnaden är att vi i teamet åker hem till patienterna och fungerar som förlängning av MÄVA och sjukhuset i stort.
Kollegan Maria Zackrisson började arbeta på MÄVA för nio år sedan.
– Jag har gjort några utflykter men alltid sökt mig tillbaka eftersom jag trivs med att arbeta med den äldre generationen, man får så mycket tillbaka. Idag har jag en tjänst med inskrivningsfunktion i kombination med nattarbete på avdelningen.

Vi söker sjuksköterska till MÄVA 2 på Uddevalla sjukhus. Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster inom NU-sjukvården

Samverkan
Både Maria Klintberg och Maria Zackrisson lyfter fram samverkan som en stor fördel i jobbet.
– MÄVA är en del av samverkande sjukvård och har mycket externa kontakter, mest med hemsjukvården men även med ambulans och primärvård. De många kontakterna gör att arbetet flyter smidigt, det är lätt att ringa kollegor på andra enheter och be om stöttning när det behövs, säger Maria Zackrisson.
På frågan om de kan rekommendera andra sjuksköterskor att börja på MÄVA blir svaret ett unisont ”självklart!”.
– Absolut, det är en avdelning som erbjuder stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och ständigt nya utmaningar. Här finns också en stöttande ledning som uppmuntrar sin personal till fortbildning och specialisering, säger Maria Klintberg.
Maria Zackrisson flikar in att MÄVA är en bra avdelning att starta en yrkesbana på.
– Hos oss får man prova på det mesta vilket gör att du kan hitta dina egna favoritområden och lägga grunden för en eventuell framtida inriktning eller specialisering. Det är också en avdelning med hög trivsel som jag varmt kan rekommendera andra sjuksköterskor att söka sig till.

Västra Götalandsregionen – NU-sjukvården

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård.

www.nusjukvarden.se
www.vgregion.se