Presentation
Region Värmland

Variation och kontinuerlig utveckling på anestesi och operation i Värmland

Publicerad 27 oktober 2022
Foto: Fredrik Karlsson / Solstafoto
Evelin Gustavsson, anestesisjuksköterska, Karl Silvhamn, verksamhetschef, och Malin Gjertz, operationssjuksköterska. Foto: Fredrik Karlsson / Solstafoto
Malin Gjertz, operationssjuksköterska, Karl Silvhamn, verksamhetschef, och Evelin Gustavsson, anestesisjuksköterska. Foto: Fredrik Karlsson / Solstafoto

På anestesi och operation Värmland erbjuds sjuksköterskor en omväxlande arbetsplats i en kunskapsinriktad miljö med utrymme för många kirurgiska specialiteter. En bra sammansättning av äldre och yngre kollegor och en god sammanhållning bidrar till attraktiviteten.

– Jag började arbeta på akutavdelning vid Centralsjukhuset i Karlstad för fem år sedan och kände efter ett tag att jag ville fördjupa mina kunskaper. Jag valde då att, via en utbildningstjänst, utbilda mig till specialistsjuksköterska i anestesi. Här har jag verkligen hittat rätt och trivs jättebra, säger Evelin Gustavsson, anestesisjuksköterska på anestesi och operation vid Centralsjukhuset i Karlstad.
Mångfalden av utvecklingsmöjligheter och kombinationen av arbete dagtid och jourtid bidrar till att hon trivs på jobbet. På Centralsjukhuset finns en stor operationsavdelning där man tar emot patienter från hela Värmland. Evelin Gustavsson uppskattar kombinationen av elektiva och akuta operationer och den bredd av patienter som genomgår kirurgi på sjukhuset.
– Bredden gör att jag kontinuerligt utmanas och utvecklas i mitt yrke. Jag uppskattar mixen av yngre och mer erfarna kollegor. Det ger rätt förutsättningar för kontinuerligt erfarenhetsutbyte och kollegialt lärande, säger hon.

Nu söker vi operationssjuksköterska till Centralsjukhuset i Karlstad. Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att läsa mer om anestesi, operation och intensivvård i Värmland

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Kontinuerlig utveckling
För operationssjuksköterskan Malin Gjertz var det viljan att lära sig mer om just operationsverksamhet som gjorde att hon sökte sig till Centralsjukhuset i Karlstad.
– Jag ville utvecklas inom medicinteknik och kirurgisk vård. Jag ville även bredda mina anatomiska kunskaper, vilket jag verkligen får göra här eftersom det här är en operationsavdelning med många olika kirurgiska specialiteter, säger hon.
Malin Gjertz uppskattar att anestesi- och operationsverksamheten satsar mycket på att erbjuda sjuksköterskor kontinuerlig kompetensutveckling.
– Vi erbjuder samtliga sjuksköterskor tillgång till utbildningstjänster och tror mycket på värdet i att erbjuda våra yrkesverksamma sjuksköterskor kontinuerlig fortbildning. Vi erbjuder också våra sjuksköterskor delaktighet i verksamhetsutvecklingen och välkomnar grundutbildade sjuksköterskor som vill få en inblick i arbetet på en operationsavdelning, som ofta uppfattas som en sluten värld, säger Karl Silvhamn, verksamhetschef på Anopiva i Region Värmland.

Anestesi och Operation – Region Värmland

Vi tar hand om patienter som behöver vård som rör områdena kärl- endokrin- och gastrokirurgi, ortopedi, gynekologi, obstetrik, öron- näs- och halskirurgi, urologi samt internmedicin. Våra medarbetare hjälper även övrig sjukvård med patienter som har behov av smärtlindring och bedövning dygnet runt.

regionvarmland.se