Presentation
Akademiska operation

Bli operationssköterska hos oss på Akademiska!

Publicerad 28 mars 2023
Foto: Göran Ekeberg
Robert Meng och Emma Holmgren, operationssköterskor på Akademiska sjukhuset. Foto: Göran Ekeberg
Robert Meng och Emma Holmgren, operationssköterskor på Akademiska sjukhuset. Foto: Göran Ekeberg

Att på djupet få fokusera på en patient i taget, se människokroppen inifrån och med din spetskompetens bidra till att vid operationsbordet bota svårt sjuka – det är bara några av skälen till att bli operationssköterska. På Akademiska sjukhuset erbjuds du en spännande karriär i en högspecialiserad, dynamisk miljö.

– Jag förstod direkt att jag ville bli operationssköterska när jag under grundutbildningen gjorde praktik på operation på Akademiska. Det är en helt annan värld än många andra delar av vården och oavbrutet spännande och omväxlande. Den ena dagen kan vi arbeta med robotkirurgi, den andra med kärl- eller bukkirurgi. Det enda jag ångrar är att jag inte specialiserade mig mycket tidigare, säger Emma Holmgren, som i flera år arbetade med bland annat njurmedicin innan hon tog steget och läste till operationssköterska. Idag arbetar hon på kirurgoperation.
Hennes kollega Robert Meng, operationssköterska på anestesi- och operationsavdelning ingång 95/96, har liknande erfarenhet.
– Man kan nästan beskriva det som en förälskelse. Alla delar av vården är självklart lika viktiga, men för mig är det vid operationsbordet som det händer. Vi lagar det trasiga, tar bort det sjuka, ersätter det utslitna. Det är fantastiskt, säger han.

Jobba hos oss. Klicka på jobben nedan för att läsa mer och ansöka


Operationssjuksköterska till anestesi- och operationsavdelningen 95–96 (Sista ansökningsdag har passerat)

Operationssjuksköterska till kirurgisk anestesi och operationsavdelning (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Brett ansvar
Många grundutbildade sjuksköterskor har ingen eller väldigt begränsad erfarenhet av operation. Det är synd, menar Emma och Robert, för de är övertygade om att fler skulle välja att specialisera sig inom operationssjukvård om de hade mer kunskap om jobbet.
– Vi är spindeln i nätet och har ett brett ansvarsområde, från alla förberedelser till själva operationen och sedan uppvak. Vi måste kunna hela förloppet och alltid ligga steget före. Det är en utmaning och man lär sig nytt hela tiden, säger Robert.

Många karriärvägar
Akademiska sjukhuset är ett av Sveriges ledande sjukhus och här utförs allt från rutiningrepp till stora, komplicerade operationer. Det är en snabbrörlig, komplex och högteknologisk miljö, och som operationssköterska har du en central roll i tätt sammansvetsade team. Som nyanställd får du en gedigen, individanpassad inskolning.
– Här finns massvis med kompetensutveckling och karriärvägar, säger Emma, som är områdesansvarig för transplantationer.
Emma lyfter fram att det finns en stor tillfredsställelse i att kunna gå på djupet i omvårdnadsarbetet med en patient i taget. Det finns en tydlig början och slut, och man ser dagligen resultatet av sitt arbete.
– Vi ger patienterna ett nytt, friskare liv. Det är verkligen meningsfullt.

Jobba hos oss. Klicka på jobben nedan för att läsa mer och ansöka


Operationssjuksköterska till anestesi- och operationsavdelningen 95–96 (Sista ansökningsdag har passerat)

Operationssjuksköterska till kirurgisk anestesi och operationsavdelning (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Om att jobba hos oss

Akademiska sjukhuset är Sveriges äldsta universitetssjukhus, med vård och forskning i framkant.

Operationsavdelningen utför alla typer av kirurgiska ingrepp i en komplex, högspecialiserad miljö. Som specialistsjuksköterska med inriktning operationssjukvård spelar du en avgörande roll i det kirurgiska teamet. Du planerar och genomför omvårdnaden av patienten under det kirurgiska ingreppet, har ansvar för medicinsk-teknisk utrustning, säkerhet och att inga smittämnen sprids i operationssalen. Det är ett självständigt yrke som ställer höga krav på förmåga att samarbeta kommunicera.

Vi erbjuder dig som är operationssköterska schemalagd kompetensutveckling och en rad karriärmöjligheter.

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss!

Jeanette Dahl
Avdelningschef
anne.jeanette.dahl@akademiska.se
018-617 30 40

Charlotta Sjö
Avdelningschef
charlotta.sjo@akademiska.se
018-611 48 82

Operation – Akademiska sjukhuset

Våra operationsavdelningar utför alla typer av kirurgiska ingrepp i en komplex, högspecialiserad miljö. Som specialistsjuksköterska med inriktning operationssjukvård spelar du en avgörande roll i det kirurgiska teamet. Vi erbjuder dig som är operationssköterska schemalagd kompetensutveckling och en rad karriärmöjligheter. Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss!

www.akademiska.se