Presentation
SOS Alarm Akut

Utvecklas med oss på SOS Alarm!

Publicerad 12 juni 2023
Foto: Johan Marklund

Emma Mills, sjuksköterska på SOS Alarm. Foto: Johan Marklund
Emma Mills, sjuksköterska på SOS Alarm. Foto: Johan Marklund

På SOS Alarm är den ena dagen aldrig den andra lik. Här möter du personer i svåra, ibland livshotande situationer och du ger trygghet, vägledning och stöd.
– Vi får använda hela vår kompetens och kan verkligen göra skillnad, säger sjuksköterskan Emma Mills.

För Emma var det lusten och nyfikenheten att pröva något nytt som lockade henne till SOS Alarm. Hon blev färdig sjuksköterska 2014 och efter flera år på kirurgavdelning kom hon till SOS Alarm.
– Jag trivdes direkt och gillar verkligen arbetsmiljön. Vi är många olika kompetenser som alla stöder varandra. Man är aldrig ensam i arbetet, säger hon.
Den största skillnaden med att jobba som sjuksköterska på SOS Alarm är den stora variationen, tycker Emma. Samtalen kan handla om allt från stora, allvarliga olyckshändelser eller svåra akuta tillstånd till pågående förlossningar. Som sjuksköterska understöder du operatörerna i bedömning, prioritering och akut medicinsk rådgivning.
– Det händer otroligt mycket under ett pass och vi måste snabbt ställa om mellan samtalen. Men det är väldigt givande att få vara med och stöda och ge trygghet till människor som befinner sig i kris. Jag känner att jag utvecklas hela tiden. Det är också annorlunda att inte träffa patienterna öga mot öga, utan klara av att skapa förtroende via telefon, säger hon.

Jobba som sjuksköterska med oss på SOS Alarm. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Trygg i yrkesroll
För att arbeta på SOS Alarm ska du ha minst tre års erfarenhet som sjuksköterska, gärna från ambulans- eller akutverksamhet. Lika viktigt som de formella meriterna är att du är trygg i dig själv och din yrkesroll. Här på SOS Alarm är du som sjuksköterska en av våra allra viktigaste resurser och det finns goda möjligheter till kompetensutveckling och flera olika karriärvägar. Bland annat erbjuder vi regelbundet utvecklingsdagar som medarbetarna själva kan styra över. Du kan också exempelvis hospitera på sjukhus eller hos ambulanssjukvården.
För att du ska landa tryggt i jobbet erbjuder SOS Alarm också en lång, strukturerad inskolning, där du lär dig allt från den tekniska plattformen till att öva på olika samtalsscenarier.
– Det är en väldigt gedigen utbildning som ger en bra grund att stå på, framhåller Emma. När man sedan kommer ut på jobbet möts man av jättebra medarbetare där vi alla lär av varandra!

SOS Alarm

SOS Alarm har 15 larmcentraler runtom i Sverige. Här finns spännande karriärmöjligheter för sjuksköterskor som är intresserade av ett arbete som skiljer sig från den traditionella sjuksköterskerollen.
Arbetet är mycket omväxlande och det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Som SOS-sjuksköterska är du inte begränsad till enstaka patientkategorier utan bedömer akuta vårdbehov hos alla. Barn som vuxna, allvarliga sjukdomar, olyckor och ibland oro. Det gör arbetet mycket varierande.
Som SOS-sjuksköterska har du tillsammans med dina kollegor en viktig roll under dygnets alla timmar, alla dagar på året; vi strävar efter att tillmötesgå önskemål om arbetstider.
Vill du vara en del av ett fantastiskt team, utvecklas professionellt och göra skillnad?

Läs mer på: jobb.sosalarm.se