Presentation
Karolinska universitetssjukhuset Gastromedicin och kirurgi

Vårdavdelning för avancerad IBD och tarmsvikt

Publicerad 18 september 2023
Foto: Gonzalo Irigoyen
Erika Ving och Sara Törn, specialistsjuksköterskor. Foto: Gonzalo Irigoyen
Erika Ving, specialistsjuksköterska och Sara Törn, sjuksköterska. Foto: Gonzalo Irigoyen

Karolinska Universitetssjukhuset söker sjuksköterskor till avdelningen för Gastromedicin och kirurgi. Rekryteringsbehovet beror på att avdelningen har utökat sin verksamhet till att omfatta både kirurgi och medicin.

Förutom att en sammanhållen avancerad vård nu erbjuds patienter med mag- och tarmsjukdomar, beror utökningen av verksamheten även på det nya nationella högspecialicerade uppdraget att vårda patienter med tarmsvikt.
– Tarmsvikt är ovanligt och kräver avancerad vård. För att patienter med ovanliga sjukdomar ska få specialisthjälp av erfarna team, samlas vården på ett fåtal ställen i landet genom nationella uppdrag. Avancerad tarmsvikt behandlas på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg och på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm, berättar Erika Ving, specialistsjuksköterska på avdelningen.

Jobba med oss. Klicka på länkarna nedan för mer information och ansökan


Sjuksköterska till Gastromedicin och kirurgi i Solna (Sista ansökningsdag har passerat)

Sjuksköterska till Gastromedicin och Kirurgi, Nattjänst (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster på Gastromedicin

En utvecklande arbetsplats
Erika Ving har arbetat som sjuksköterska i snart 30 år, varav 17 år på avdelningen för Gastromedicin och kirurgi. Hennes kollega Sara Törn har jobbat på avdelningen lika länge och började här som nyutexaminerad sjuksköterska.
– Trots att jag har jobbat inom samma enhet sedan jag började som sjuksköterska, utvecklas jag hela tiden eftersom det sker förändringar. Jag gillar verkligen att det är en blandning mellan medicin och kirurgi. Vi kan följa våra IBD-patienter även efter operation, det blir en väldigt fin kontinuitet för patienterna att kunna vara kvar på samma enhet hela tiden, säger Sara Törn.

Stöd och förståelse viktigt
Patienter på denna avdelning är vanligtvis i åldern 20–50 år och lider ofta av långvariga kroniska tillstånd som påverkar deras liv kraftigt. Vårdpersonalen följer de flesta patienterna under lång tid och lär känna dem väl.
– Våra patienter befinner sig mitt i livet med partner, barn och jobb. Många har en långvarig kronisk sjukdom som begränsar livet oerhört mycket. Vissa behöver opereras och få en stomi. Att förstå deras komplexa behov och erbjuda stöd i beslutsfattandet är en viktig uppgift för oss sjuksköterskor, säger Erika Ving.
De båda sjuksköterskornas långa tid inom enheten vittnar om att de trivs. Både Erika Ving och Sara Törn uppmanar både nyutexaminerade och erfarna sjuksköterskor att söka sig till avdelningen.
– Vi söker sjuksköterskor som vill jobba i en verksamhet som är under utveckling, och som vill arbeta med både medicin och kirurgi. Man behöver inte kunna allt men känna sig hungrig på ny kunskap och gilla patienter med komplexa omvårdnadsbehov, avslutar Sara Törn.

Karolinska universitetssjukhuset – Vårdavdelning Gastromedicin och kirurgi

Vårdavdelning Gastromedicin och kirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset är en mixad medicin- och kirurgavdelning med inriktning mot avancerad gastroenterologiska sjukdomar, inflammatoriska tarmsjukdomar, motilitetsstörningar och tarmsvikt.

Adress: Gävlegatan 55, Solna
Telefon: 08-123 722 62

karolinska.se