Presentation
Danderyds sjukhus Specialistsjukvård

”Det finns så mycket att välja på”

Publicerad 24 oktober 2023
Foto: Fredrik Hjerling
Louise Börjesson, akutsjuksköterska, Therése Zackariasen, allmänsjuksköterska och Marie Strömberg, traineesjuksköterska på Danderyds sjukhus. Foto: Fredrik Hjerling
Louise Börjesson, akutsjuksköterska, Therése Zackariasen, allmänsjuksköterska och Marie Strömberg, traineesjuksköterska på Danderyds sjukhus. Foto: Fredrik Hjerling

Karriärvägarna är många och valmöjligheterna stora. På Danderyds sjukhus kan sjuksköterskorna både växa och hitta nya spännande vägar.

Tack vare sin nyfikenhet och de många möjligheter som finns på Danderyds sjukhus har sjuksköterskorna Marie Strömberg, Therése Zackariasen och Louise Börjesson hittat olika vägar framåt.
– Det var en möjlighet jag inte kunde tacka nej till, säger Marie som sedan ett år tillbaka arbetar som traineesjuksköterska på Bemanningscenter.
För nyutexaminerade sjuksköterskor eller sjuksköterskor som har arbetat max två år finns det möjlighet att söka till Danderyds satsning på traineesjuksköterskor. Under två år får sjuksköterskorna arbeta på fyra olika vårdavdelningar.
Efter två år av handledning, föreläsningar och mentorskap är det dags att välja avdelning. Marie tror att det blir ett svårt val.
– Jag vill bara bredda mig ännu mer! Tack vare programmet har jag fått upp ögonen för alla möjligheter som finns här på sjukhuset, säger hon.

Bredd och fördjupning
Även för Therése är bredd något som lockar. Hon arbetade tidigare som röntgensjuksköterska men för en dryg månad sedan sökte hon sig till Danderydsgeriatriken. Att arbeta med multisjuka äldre känns meningsfullt samtidigt som hennes kompetens som allmänsjuksköterska stärks.
– Målet är att bredda min kompetens. Att vara både röntgensjuksköterska och allmänsjuksköterska öppnar ett jättestort arbetsfält för mig. Det är en enorm frihet att ha en så bred kompetens. Det finns så mycket att välja på, säger hon.
Louise Börjesson har valt att utvecklas inom akutsjukvården. Hon har bland annat hunnit med att arbeta som sjuksköterska på akutmottagningen och gått en betald specialistutbildning.
Sedan snart ett år tillbaka har hon en delad tjänst där hon förutom att arbeta kliniskt även arbetar 50 procent som sektionsansvarig för kirurgi och urologi.
– Det är roligt att få vara med och utveckla verksamheten och kunna påverka, säger hon.
Vilket som är hennes nästa steg låter hon vara osagt. Just nu trivs hon med de utmaningar hon har framför sig.
– Men jag kan se mig i en ledande roll framöver. Det finns många möjligheter inom sjukhusets väggar, säger hon.

Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling. Vi bedriver specialistsjukvård inom ett flertal områden med hög kvalitet.

ds.se