Presentation
Huddinge kommun Hälso- och sjukvård

Huddinge satsar på och utvecklar sina sjuksköterskor

Publicerad 24 oktober 2023
Foto: Johan Marklund
Sofie Larsson, sjuksköterska på Stortorps äldreboende i Huddinge kommun. Foto: Johan Marklund
Sofie Larsson, sjuksköterska på Stortorps äldreboende i Huddinge kommun. Foto: Johan Marklund

Som sjuksköterska i Huddinge kommun erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter, många karriärvägar och stora möjligheter att forma din professionella utveckling utifrån egna intressen och preferenser.

Karin Larsson började arbeta i Huddinge kommun direkt efter sjuksköterskeexamen 2005. Fyra år senare började hon arbeta hos en privat vårdgivare, men valde 2015 att återvända till Huddinge kommun, då hon arbetade på vård- och omsorgsboende.
– 2018 startade kommunen en sjuksköterskepool och jag anmälde direkt mitt intresse. Numera är jag en del av poolen och arbetar som dagsköterska på kommunens samtliga enheter, från SÄBO till korttidsboende och demensboende, säger Karin Larsson.
Karin Larsson trivs jättebra med variationen i att växla mellan olika arbetsplatser. Hon har byggt upp ett stort nätverk av omsorgspersonal, sjuksköterskor, rehabpersonal och enhetschefer i kommunen och känner sig numera hemma på alla enheter.

Individuella karriärvägar
– Det är verkligen utvecklande att arbeta i sjuksköterskepoolen. Jag träffar många olika kollegor och brukare och utvecklas i rollen som sjuksköterska. Huddinge kommun är bra på att erbjuda varje enskild sjuksköterska utvecklingsmöjligheter och arbetstider utifrån deras individuella livssituation och intresseområden. För mig passar det exempelvis bra att enbart jobba dagtid på vardagar eftersom det underlättar mitt livspussel, säger hon.

Utvecklingsmöjligheter
Sofie Larsson började arbeta på Stortorps äldreboende i Huddinge kommun direkt efter sjuksköterskeexamen 2019. Under pandemin fick hon möjlighet att prova sina ledaregenskaper och fick då upp ögonen för en framtida karriär inom ledarskap och verksamhetsutveckling.
– Min chef uppmuntrade mig att ansöka till Ledarskapsforum, en omfattande ledarskapsutbildning. Jag gick utbildningen på deltid i ett år och utvecklades mycket. Våren 2022 sökte och fick jag en tjänst som biträdande enhetschef på ett särskilt boende. Jag upplevde dock att rollen gjorde att jag tappade min kliniska roll som sjuksköterska och återvände därför till sjuksköterskerollen efter ett halvår, säger Sofie Larsson.

Hittade rätt som metodutvecklare
Hon erbjöds en kombinationstjänst som kombinerade kliniskt arbete med verksamhetsutveckling på halvtid och trivdes jättebra. I september 2023 tillträdde Sofie Larsson en tjänst som metodutvecklare i kommunen.
– Jag känner verkligen att jag hamnat i ett sammanhang där jag trivs och kan utvecklas långsiktigt. Att utveckla och förbättra arbetssätt, vårdplaner och rutiner är något jag brinner för. Jag är ett bra exempel på att Huddinge kommun verkligen satsar på sjuksköterskors professionella utveckling. De har låtit mig prova på olika roller tills jag hittade ett arbete som passar mig perfekt, säger hon.

Hälso- och sjukvård – Huddinge kommun

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Hälso- och sjukvårdsorganisationen har cirka 70 medarbetare som arbetar dagtid inom äldreomsorgen och funktionshinder, samt sjuksköterskejour som arbetar kvällar och nätter.

huddinge.se