Annons
Luleå tekniska universitet Specialistsjuksköterska

Bli specialistsjuksköterska på distans vid Luleå tekniska universitet!

Publicerad 17 januari 2024

Framtiden inom sjukvården väntar på dig – studera till specialistsjuksköterska hos oss och öppna upp en värld av karriärmöjligheter. Anmäl dig 15 februari 15 mars med studiestart 2 september 2024.

Du kan välja mellan flera spännande och utvecklande specialistutbildningar. Våra program är flexibla, vilket innebär att du kan anpassa dina studier efter ditt eget schema. Alla program genomförs på distans. De flesta studier ges på helfart, förutom psykiatrisk vård och vård av äldre som ges på halvfart.

Specialistsjuksköterskeutbildningarna är på avancerad nivå och leder till en magisterexamen i omvårdnad, samt behörighet till forskarutbildning.

Studenter berättar…

”Jag har barn och då passar det bra att plugga på distans, då jag kan planera tiden själv. Det är en bred utbildning och du har alltid nytta av den oavsett om du vill jobba på ambulans eller på intensivvårdsavdelning.”
Jennifer Eiderlöf som läst till intensivvårdssjuksköterska.

”Jag kommer att ha nytta av mina kunskaper vart jag än jobbar. Vi möter många äldre på vård och omsorgsboenden och inom primär- och slutenvården. I efterhand är jag så glad att jag valde att studera då jag har lärt mig så mycket under varje kurs som jag haft användning av direkt.”
Therese Lindh som läst specialistsjuksköterska med inriktning mot vård av äldre.

Klicka på utbildningarna för mer information och ansökan

Ansök från 15 februari till 15 mars med studiestart 2 september 2024


Ambulanssjukvård
– 100% – Distans

Anestesisjukvård – 100% – Distans

Distriktssköterska – 100% – Distans

Intensivvård – 100% – Distans

Psykiatrisk vård – 50% – Distans

Vård av äldre – 50% – Distans

Luleå Tekniska Universitet – Specialistsjuksköterska

Efterfrågan på specialistutbildade sjuksköterskor är stor inom olika områden. På Luleå tekniska universitet finns en möjlighet för dig som vill fördjupa och specialisera dina kunskaper inom yrket som sjuksköterska.

Specialistutbildningar för sjuksköterskor vänder sig till dig som är har svensk legitimation som sjuksköterska, kandidatexamen i omvårdnad och har arbetat som sjuksköterska motsvarande minst 6 månader heltid.

Läs mer om att bli specialistsjuksköterska på LTU