Presentation

”Vore kul med nya kollegor i både ambulansen och löparspåret”

Publicerad 11 oktober 2017

Charlie Petersson och Martina Bäck hos Premedic. Foto: Play Reklam
Charlie Petersson och Martina Bäck hos Premedic. Foto: Play Reklam
Att Premedic hittar lösningar som matchar de anställdas behov har gjort dem till en populär arbetsgivare inom svensk ambulanssjukvård. Nu kan fler få möjlighet att bli en del av deras jobbteam.

Ambulanssjuksköterskan Martina Bäck tycker om att gå till jobbet, och den arbetsglädjen delar hon med sina kollegor. Att ledningen lyssnar på sina anställda och tar tillvara på deras idéer bidrar till trivseln på arbetsplatsen. En fördel hos Premedic är även deras flexibilitet när det gäller önskemål om schemaändringar.
– Jag har fyraåriga tvillingpojkar och det kan med kort varsel dyka upp saker som gör att jag måste vara hemma med dem istället för att gå på ett av mina skift. Det är så skönt att veta att det aldrig är några problem. En närvarande ledning som lyssnar gör att man som anställd känner sig värdefull, säger Martina Bäck.
Charlie Petersson är driftchef på Premedic i Östergötland. Precis som resten av företagsledningen är han sjuksköterska i grunden och vid vakanser kan han och de andra cheferna lämna kontoret och hoppa in i den operativa verksamheten.
– Det ger oss en bra inblick i personalens dagliga arbete och gör att vi kan föra en närmare dialog med både anställda och de uppdragsgivare som gett oss förtroende att bedriva prehospital vård, säger Charlie Petersson.

Utökar sina uppdrag
Premedics goda rykte har bidragit till att fler avtal tecknats. Från att ha bedrivit ambulanssjukvård endast i Östergötland har man sedan september i år utökat med att bedriva verksamhet även i Västerbotten. Med start 1 februari 2018 kommer Premedic dessutom att verka i östra Skåne och i Västernorrland, med stationer i Ånge, Stöde och Bredbyn.
Nu välkomnar man nya talanger, och den som gillar att motionera har hittat rätt arbetsgivare. Premedic uppmuntrar till fysisk aktivitet, bland annat genom att bekosta deltagaravgiften till olika idrottsevenemang.
– Vi var runt tjugo kollegor som i olika takt sprang ett lopp nyligen. Det vore kul med nya kollegor som vill göra oss sällskap i både ambulansen och löparspåret, säger Martina Bäck.
– Men självklart är även den som inte gillar att springa lopp välkomna till oss på Premedic, tillägger Charlie.

Premedic
Premedic bedriver på uppdrag av region och landsting ambulansverksamhet i Sverige. Bolaget bedriver idag ambulansverksamhet i Östergötland och Västerbotten, med en personalstyrka på drygt 30 stycken ambulanssjukvårdare och 80 sjuksköterskor, varav runt 45 stycken är specialistutbildade.

Adress:
Box 1080
581 10 Linköping

Kontaktperson:
Charlie Petersson, driftchef
Tel: 076-861 69 00, E-post: charlie.petersson@premedic.se
www.premedic.se