Jobb
Jobba i Kronoberg

Sjuksköterskor sökes till akutmottagningen och AVA i Växjö

Publicerad 10 oktober 2018
Valentin Mendoza, sjuksköterska och Marie Söderberg, utbildningssjuksköterska på akutmottagningen i Växjö. Foto: Martina Wärenfeldt
Valentin Mendoza, sjuksköterska och Marie Söderberg, utbildningssjuksköterska på akutmottagningen i Växjö. Foto: Martina Wärenfeldt

Vi söker sjuksköterskor till akutmottagningen och akutvårdsavdelningen i Växjö. Vi söker dig som vill arbeta med omhändertagande av akut sjuka patienter inom flera specialiteter.

Om arbetsplatsen
På akutmottagningen i Växjö behandlar vi patienter inom specialiteterna medicin, infektion, kirurgi och ortopedi. Inom kirurgi och ortopedi tar vi också hand om barn. På kvällar, nätter och helger tar vi även emot de som söker till ögonkliniken och öron-näsa-halskliniken.

Akutvårdsavdelningen (AVA) tar vi emot patienter inom specialiteterna medicin, kirurgi, ortoped, infektion, gyn, onkologi, ögon och öron-näsa-hals. Avdelningen präglas av snabb och effektiv handläggning och korta vårdtider. På akutobservationsplatserna är huvudsyftet observation för att tidigt upptäcka försämring som kan föranleda vård på IVA, HIA eller annan vårdnivå.

På AVA är vårt mål är en maximal vårdtid på 36 timmar, därefter skrivs patienten hem eller flyttas till annan vårdavdelning.

Kvalifikationer
Leg. sjuksköterska, specialistutbildning inom akutsjukvård är meriterande. Vi vill att du har ett kvalitets- och patientsäkerhetstänk.

Du ska ha lätt för att samarbeta, men även vara bekväm med att arbeta självständigt, och vill medverka till en god arbetsmiljö. Arbetet kräver att du har förmågan att anpassa dig till nya situationer och är flexibel. Ingen erfarenhet krävs.

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på akutmottagningen och akutvårdsavdelningen (AVA) arbetar du med omhändertagande av akut sjuka patienter inom många specialiteter och får därför en stor kunskapsbredd.

Hos oss arbetar vi i team, sjuksköterska och undersköterska. Teamet följer patienten under hela vårdtiden. På akutmottagningen finns ett särskilt team som tar emot ambulanspatienter och det finns alltid en fristående och erfaren ledningsansvarig sjuksköterska på plats.

Du får en introduktion som är anpassad efter dig och egen handledare för att tryggt kunna arbeta självständigt hos oss. Under dina första år hos oss fyller vi på med internutbildningar och fördjupningskurser inom trauma och akut svårt sjuk patient. Vi satsar på kompetensutveckling för våra medarbetare.
Som nyutexaminerad sjuksköterska får du genomgå ett tvåårigt kliniskt utvecklingsprogram, som en del i introduktionen. Syftet är att skapa en trygg övergång från att vara student.

Anställning
Heltid, tillsvidareanställning

För mer information och ansökan, klicka här

Akutmottagningen i Växjö

Akutmottagningen i Växjö behandlar akut sjuka inom specialiteterna medicin, infektion, kirurgi och ortopedi. På kvällar, nätter och helger tar vi även emot de som söker till ögonkliniken och öron-näsa-halskliniken. Kirurgiska och ortopediska åkommor hos barn omhändertas på akutmottagningen medan medicinska sjukdomar omhändertas på barnakuten.

Region Kronoberg logotype