Presentation

Lyhörd stämning hos Falck

Publicerad 21 mars 2019
Robert Svernsjö, ambulanssjuksköterska och Lena Björn, ambulanssjukvårdare hos Falck. Foto: Gonzalo Irigoyen
Robert Svernsjö, ambulanssjuksköterska och Lena Björn, ambulanssjukvårdare hos Falck. Foto: Gonzalo Irigoyen

Hos Falck ambulans är miljön lyhörd och hjälpsam, och sammanhållningen mellan kollegorna är god. Det är ett fritt och omväxlande arbete där varje dag bjuder på nya och oväntade utmaningar.

Som ambulanspersonal hos Falck ambulans har man ett fritt och omväxlande jobb där man gör stor skillnad för människor i alla olika skeden av livet och alla tänkbara olika tillstånd och skador. Medarbetarna sätter en stolthet i sitt arbete, vilket märks tydligt på den stora arbetslust och den öppenhet som präglar arbetsmiljön.
– Jag har nog aldrig varit på en arbetsplats där det varit så bra sammanhållning som här. Det finns en utvecklande teamkänsla och en rak kommunikation hos Falck, som skiljer sig helt från mina tidigare arbetsplatser. Jag har själv arbetat på akutmottagningar, men tycker att jobbet här på Falck är mer stimulerande, betonar ambulanssjuksköterskan Robert Svernsjö.

Balans mellan arbete och privatliv
Robert har arbetat för Falck ambulans i dryga tio månader och känner fortfarande samma arbetsglädje varje gång han går till jobbet. Det är ett engagemang han upplever speglas i hans kollegor, inte minst i Lena Björn, som har arbetat som ambulanssjukvårdare i tio år och kom över till Falck i början av februari.
– Det är verkligen kul att gå till jobbet och det är skönt att ha ett så starkt stöd från både ledning och kollegor. Det är lätt att få kontakt med cheferna och inga problem att balansera privatliv och arbete – schemat läggs med stor hänsyn till personalens önskemål och alla medarbetare är flexibla och tillmötesgående, säger Lena.

En patient åt gången
Robert och Lena är överens om att jobbet som ambulanspersonal är ett kreativt och roligt sådant, som kräver att man vågar tänka utanför ramarna och att man trivs med att vara en problemlösare.
– Eftersom jobbet är prehospitalt och utförs med ganska begränsade resurser finns det större krav på oss att lösa de uppkomna situationerna, men det är verkligen det som är charmen. Dessutom är det väldigt positivt att ha möjligheten att helt ägna sig åt en patient åt gången, istället för att ständigt försöka släcka bränder på överbelastade akutmottagningar – det gör att man utmanas och utvecklas i sin yrkesroll, avslutar de.

Klicka här för att se våra lediga tjänster

Falck Ambulans
Falck finns i 31 länder, på sex kontinenter. Under mer än 100 år har uppdraget för Falck varit att förebygga olyckor, sjukdom och nödsituationer, att ge snabb professionell hjälp åt dem som råkat illa ut samt rehabilitera sjuka och skadade. Vi är människor som hjälper människor, det viktigaste man kan ägna sig åt.

Vill du bli en av oss?
Kontakta HR-koordinator:
Sofia Stridh
Tel: 073-213 07 85
E-post: sofia.stridh@se.falck.com
Eller sök via: falcksverige.se

Falck logotype