Presentation
PMI Solna Bukoperation

Arbeta med kirurgi i absolut framkant!

Publicerad 26 oktober 2022
Foto: Johan Marklund
Elisabeth Rundin, specialistsjuksköterska i operation och Josefin Widlert, specialistsjuksköterska i anestesi. Foto: Johan Marklund
Elisabeth Rundin, specialistsjuksköterska i operation och Josefin Widlert, specialistsjuksköterska i anestesi. Foto: Johan Marklund

För 20 år sedan var Karolinska universitetssjukhuset först i Norden med urologisk robotkirurgi. Nu är det första sjukhuset i Sverige att introducera operationsroboten Hugo. På Karolinska PMI Solna bukoperation väntar en spännande karriär för anestesi- och operationssjuksköterskor som vill jobba i den absoluta frontlinjen för högspecialiserad operationsvård.

Elisabeth Rundin, specialistsjuksköterska i operation, var med redan för 20 år sedan när den första operationsroboten för urologi introducerades på Karolinska universitetssjukhuset.
– Att få arbeta med en ny operationsteknik lockade mig hit 2002. Först opererades endast prostata, nu används tekniken för en rad olika operationer och vinsten för patienterna är enorm. Jag har sett en fantastisk utveckling, berättar Elisabeth, som även är assisterande operationssjuksköterska (Robot Nurse First Assistant) vid robotoperationer, vilket innebär att hon ersätter en av de två kirurgerna vid vissa operationer.

Jobba med oss. Klicka på länkarna nedan för mer information och ansök


Anestesisjuksköterskor till Trauma- och akutoperation och Öppen buk/robot (Sista ansökningsdag har passerat)

Operationssjuksköterska till Bukoperation i Solna (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Forskning och utbildning
Kollegan Josefin Widlert, specialistsjuksköterska i anestesi, framhåller att Karolinska sjukhuset är ett stort universitetssjukhus, med omfattande forskning och utbildning. Liksom Elisabeth är hon biträdande universitetssjuksköterska, en roll där hon undervisar undersköterskor, sjuksköterskor och läkare.
– Det är fantastiskt roligt att vi här kan arbeta så brett, med sjukvård, utbildning och forskning. Som specialistsjuksköterskor har vi väldigt många olika karriärvägar och utvecklas snabbt i vår profession, inte minst tack vare de otroligt kompetenta multiprofessionella teamen, säger hon.
Utbildning och kompetensutveckling genomsyrar PMI bukoperation Solna, och ett led i detta är en nationell två-dagars kurs i robotkirurgi för sjuksköterskor och undersköterskor från hela landet.
– Målet är att vi ska dela erfarenheter och arbeta fram enhetliga processer och standardiserade arbetssätt, berättar Elisabeth, som är en av initiativtagarna.

Förbättringsarbete
Kliniken bedriver ett kontinuerligt förbättringsarbete för ökad vårdkvalitet och patientsäkerhet. En multidisciplinär grupp arbetar med att standardisera det perioperativa arbetet, med bland annat flödesschema och processkort. Det ska vara lätt att göra rätt.
– Det finns en ständig strävan att bli bättre, och som specialistsjuksköterskor är vi med och driver det arbetet, framhåller Josefin och Elisabeth. Här finns variation, bredd och djup som är svårt att matcha inom annan verksamhet.

PMI Solna Bukoperation – Karolinska universitetssjukhuset

PMI (Perioperativ medicin och intensivvård) bukoperation på Karolinska universitetssjukhuset i Solna utför både robotkirurgi och öppna operationer. Vi söker dig som är specialistsjuksköterska inom anestesi eller operation och erbjuder en spännande karriär, med stor variation, ett svåröverträffat utbud av kompetensutveckling, och möjlighet till sextimmarspass.

Vill du veta mer?
Läs på: www.karolinska.se