fbpx
Annons
Specialistsjuksköterska

Bli specialistsjuksköterska vid Högskolan i Borås

Publicerad 24 januari 2023
Foto: Anna Sigge
Foto: Anna Sigge
Foto: Anna Sigge

Är du sjuksköterska och vill specialisera dig eller är du specialistsjuksköterska och vill ta nästa steg i karriären?

Vid Högskolan i Borås kan du söka till flera specialistsjuksköterske­­utbildningar och barnmorskeprogrammet. Hos oss får du studera i nära samverkan med sjukvården. Genom teoretiska studier och verksamhetsförlagd utbildning (VFU) får du gedigna kunskaper i att möta och vårda människor i livets olika faser.

Våra specialistutbildningar uppfyller krav för magisterexamen och ger grundläggande behörighet för forskarutbildning. Du kan läsa många av våra utbildningar på distans. Ansökan öppnar 15 februari.

Masterprogram i avancerad och högteknologisk vård på distans

Om du redan är specialistsjuksköterska kan du söka till vårt nya masterprogram i vårdvetenskap med inriktning mot avancerad och högteknologisk vård. Oavsett specialistområde förbereder utbildningen dig för utvecklings- och forskningsarbete eller för arbete inom ett brett fält med olika patientgrupper, både på och utanför sjukhus. Studietakten är på halvfart och utbildningen sker huvudsakligen på distans, vilket ger dig möjlighet att fortsätta vara kliniskt verksam.

Ansök mellan 15 februari – 15 mars

Klicka här för mer information och ansökan

Sagt av studenter…

”Jag tycker att det är skönt att ha ett bra grundpaket med kunskaper för att klara ambulanssjukvårdens uppdrag och kunna utföra de uppgifter som förväntas av mig.”
Vanilla Aminoff, som utbildat sig inom ambulanssjukvård

”Barnmorskeutbildningen i Borås har ett väldigt gott rykte. Lärarna har en bra balans mellan att vara verksamhetsförankrade och akademiska. Vi får väldigt bra möten tillsammans i helklass när det handlar om de praktiska färdigheterna. Så det är inget problem att läsa på distans.”
Tiina Lindqvist, som utbildat sig till barnmorska

”Jag har fått en helt annan och djupare förståelse för mitt arbete och jag känner mig tryggare i min yrkesroll.”
Gabriella Lönner, som utbildat sig till intensivvårdssjuksköterska

Sök till våra specialistutbildningar. Klicka på länkarna för mer information och ansökan

Ansök från 15 februari – 15 mars. Specialistutbildningarna startar 28 augusti 2023.

Barnmorskeprogrammet

Akutsjukvård

Distriktssköterska

Distriktssköterska – Halvfart

Ambulanssjukvård

Hälso- och sjukvård för barn och ungdomar

Anestesisjukvård

Intensivvård


Specialistsjuksköterskeutbildningar som startar våren 2024

Operationssjukvård

Psykiatrisk vård

Magisterprogram i hållbar organisering och hälsofrämjande ledarskap inom vård och omsorg

Vill du arbeta i ledande uppdrag inom vård och omsorg, där du sprider kunskap om och driver utvecklingen av ett hållbart och hälsofrämjande arbetsliv? Då är Magisterprogram i hållbar organisering och hälsofrämjande ledarskap inom vård och omsorg något för dig.

Ansök mellan 15 mars – 17 april

Klicka här för mer information och ansökan

Högskolan i Borås

Utmärkande för utbildnings- och forskningsmiljön på Högskolan i Borås är en högteknologisk övningsmiljö, Kliniskt träningscentrum (KTC) som skapar goda förutsättningar för att stärka klinisk kompetens. Ett särskilt styrkeområde är prehospital (ambulanssjukvård) och högteknologisk forskning, där Högskolan i Borås har en ledande roll i Norden. Det i kombination med en lång forskningstradition med fokus på existentiella vårdfrågor och lärande ger oss en unik profil.

www.hb.se