Jobb
Rättsmedicinalverket Jobba hos oss

Sjuksköterska till Rättsmedicinalverket

Publicerad 25 oktober 2023
Louise Lantz, psykiatrisjuksköterska på Rättsmedicinalverket.

Vill du arbeta som sjuksköterska och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

Nu söker vi sjuksköterskor till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Stockholm. Du kommer ansvara under gruppchefen för arbetet vid en vistelseavdelning och arbetsleder omvårdnadspersonalen. Du verkar för omvårdnad, säkerhet och logistik.

Vi söker dig med intresse för psykisk ohälsa som har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Du behöver tidvis kunna hantera stressiga situationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom utredande rättspsykiatrisk verksamhet, kriminalvård eller rättspsykiatrisk vård.

Vill du bidra till ett rättssäkert samhälle? Klicka här för att läsa mer om jobbet och ansöka

Om att jobba på RMV

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelningen för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelningen för rättspsykiatri består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm.

Louise Lantz berättar mer om sitt jobb som sjuksköterska på RMV. Klicka här för att läsa

Klicka här för att läsa mer om vad vi gör