Presentation

LäkarLeasing låter dig bestämma!

Publicerad 13 mars 2018

Galina Volkova, Niclas Wåhlin, Linda Westerlund och David Maiocchi. Foto: Johan Marklund
Galina Volkova, Niclas Wåhlin, Linda Westerlund och David Maiocchi. Foto: Johan Marklund
En viktig framgångsfaktor för LäkarLeasing, som idag är Sveriges största vårdbemanningsföretag, har varit att de lägger stor vikt vid att lära känna sina konsulter för att kunna skräddarsy sitt erbjudande efter varje konsults behov och önskemål.

Gör en intresseanmälan
Skicka gärna en intresseanmälan så kontaktar vi dig och berättar mer om vilka möjligheter du har hos oss: Till intresseanmälan

Att förbättra villkoren för Sveriges sjukvårdspersonal har varit en av LäkarLeasings främsta ambitioner sedan starten 2005. Deras bemanningsansvariga ägnar mycket tid åt att skaffa sig en djupare förståelse för vad varje sjuksköterska vill få ut av ett samarbete, vilket i sin tur även skapar en mer givande arbetsrelation.
– Det viktiga är att ta hänsyn till de unika önskemålen hos varje person för att hitta rätt uppdrag och ett passande upplägg. Vi vill ge våra medarbetare större kontroll över sin arbetssituation och därför har vi valt att tillämpa flexibla villkor snarare än kollektivavtal, då vi upplevt att det senare kan vara begränsande för konsulten. Många upplever det som en stor trygghet och ger det som anledning till att de arbetar med oss under många år. Det är vi väldigt glada och stolta över, betonar VD Niclas Wåhlin.

Värdesätter individen
Han får medhåll av bemanningsansvarige David Maiocchi, som förutom flexibiliteten även betonar att företagets lyhördhet har spelat stor roll för dess utveckling.
– Vi lyssnar på våra konsulter och värdesätter deras tankar, känslor och åsikter, både positiva och negativa. Många som har lämnat andra bemanningsbolag bakom sig säger att de märker stor skillnad i vårt sätt att kommunicera och att de känner sig som mer än bara en anställd hos oss, vilket brukar vara mycket uppskattat.

Ett bra sätt att utvecklas
Många sjuksköterskekonsulter söker sig till bemanningsbranschen för att kunna utvecklas i sin yrkesroll och LäkarLeasings omfattande verksamhet är ett effektivt sätt att göra just det. Företaget tillhandahåller uppdrag av alla typer i hela Sverige, vilket innebär att många konsulter upptäcker nya intressen och arbetsinriktningar genom att prova varierande uppdrag via LäkarLeasing.
– Vi har ramavtal med de flesta landsting, ett stort nätverk och nära kontakter med vårdgivare inom både offentlig och privat sektor. Det gör att vi alltid ligger steget före i planeringen och anser att allt går att lösa, säger Niclas.

Vill du veta mer om möjligheterna som finns representerade hos LäkarLeasing?
Besök oss på www.lakarleasing.se eller SMS:a SSK till 71120 så kontaktar vi dig!

Skräddarsydda avtal
Två av de konsulter som David ansvarar för är Galina Volkova och Linda Westerlund, som båda har arbetat för LäkarLeasing i snart två år.
– Jag är en flexibel och dynamisk person med mycket energi, så en fast anställning passade inte riktigt mig. När jag kom till LäkarLeasing behövde jag inte kompromissa med någonting utan vi skräddarsydde ett avtal helt efter mina önskemål, berättar Galina, som är full av beröm för sin handläggare.
Hon berättar att hon har utvecklats väldigt mycket sedan hon började arbeta med LäkarLeasing och att hon har kunnat skaffa sig unika erfarenheter som hon förmodligen aldrig hade kunnat få som fast anställd.
– Som konsultsjuksköterska hos LäkarLeasing har jag möjligheten att arbeta i olika regioner och länder på de villkor och tider som passar mig bäst. Exempelvis kunde jag förra året arbeta på ett av Norges största och mest moderna sjukhus där jag fick skaffa mig kunskaper inom oerhört avancerad utrustning och erfara nytänkande arbetssätt.

Bättre arbetsvillkor
För Linda var det i huvudsak arbetsklimatet och de bristande arbetsvillkoren som gjorde att hon sökte sig bort från sin fasta anställning på landstinget och till LäkarLeasing.
– Deras arbetstider och villkor kändes inte rätt för mig utan jag ville ha chansen att styra mitt arbete och min fritid själv. Självfallet har jag en flexibel inställning även nu, men möjligheten att planera gör stor skillnad. Visst är ersättningen bättre, men det var ändå arbetsvillkoren som fällde avgörandet för mig. Dessutom fick jag väldigt bra kontakt med David och därför kändes det självklart att välja LäkarLeasing, säger hon.
Linda rekommenderar andra sjuksköterskor att våga prova livet som konsultsjuksköterska hos LäkarLeasing.
– Man bör känna sig säker i sin arbetsroll innan man söker sig till vårdbemanningsbranschen, men för mig har det blivit en betydligt mer givande arbetssituation än den jag hade innan. Som konsultsjuksköterska hos LäkarLeasing har man helt enkelt möjligheten att ta för sig lite mer av arbetslivet, i synnerhet eftersom man kan samla på sig så bred kompetens. Det är en flexibel men också trygg arbetsform och för mig passar det jättebra, avslutar hon.

LäkarLeasing
LäkarLeasing startades 2005 för att bemöta det växande behovet av konsultläkare inom den svenska sjukvården. Under 2011 utökades verksamheten till att även innefatta sjuksköterskebemanning. Idag är företaget marknadsledande inom vårdbemanning i Sverige. LäkarLeasing samarbetar med vårdgivare inom både offentlig och privat sektor runt om i hela landet och kan erbjuda alla typer av uppdrag, allt från enstaka pass till helårsuppdrag.

LäkarLeasing Sverige AB
S:t Göransgatan 57, 6tr
112 38 Stockholm
Tel: 08-120 666 50
E-post: kontakt@lakarleasing.se
www.lakarleasing.se