Presentation

Falck fortsätter att vara bäst

Publicerad 10 oktober 2018

Anders Bruce och Matilda Axelsson trivs bra hos Falck ambulans. Foto: Johan Marklund
Anders Bruce och Matilda Axelsson trivs bra hos Falck ambulans. Foto: Johan Marklund
Falck Ambulans är Sveriges största ambulansaktör och i början av nästa år blir de störst även i Stockholm. De starka framstegen är något som kännetecknar det globala företaget, vars sjuksköterskor har en uppsjö utvecklingsvägar såväl på hemmaplan som internationellt.

Matilda Axelsson har arbetat hos Falck Ambulans i 11 år, men för ett år sedan tog hon steget över till att bli enhetschef med vårdutvecklande ansvar.
– Ambulanssjukvården är ett enormt roligt område. Variationen är stor och man får hjälpa människor från alla tänkbara bakgrunder. Något som är unikt för ambulanssjukvården är dessutom att man oftast bara har en patient åt gången.
Falck har verksamhet i 35 länder på alla kontinenter. Genom ett nytt avtal som träder i kraft i Stockholm första februari 2019 blir Falck störst i Stockholmsområdet och ska då utöka med 100 nya medarbetare.
– Vi är bäst, och det tänker vi fortsätta att vara. Det förutsätter att vi fortsätter att fokusera på vårdutveckling, avvikelsehantering och fortbildning. Framöver kommer vi även att utöka vår globala samverkan, för att ge medarbetarna fler möjligheter att exempelvis hospitera utomlands. De som föredrar att stanna i Sverige kan göra som jag och axla en ledningsposition – det har varit en jätteutveckling, säger Matilda.

Är väldigt tillmötesgående
Ambulanssjuksköterskan Anders Bruce har lång erfarenhet inom vården. Då han flyttade till Stockholm 2009 var han redan anställd hos Falck, så övergången blev smidig.
– Jag trivs väldigt bra. Det är nära till cheferna, man har trevliga kollegor och det är en trygg arbetsplats med gott om resurser i ryggen. Utvecklingen i Stockholm kommer dessutom att bli en stor förbättring, såväl avtalsmässigt som schemamässigt. Sedan är det positivt att vi har så goda möjligheter till fortbildning.
Anders arbetar i nuläget enbart dagskift för familjens skull. Han betonar att det var en lättnad att kunna anpassa sina arbetstider efter sitt år som pappaledig. Den personliga kontakt som finns med bemanningsplanerare ökar flexibiliteten i schematekniska frågor.
– Falck är väldigt tillmötesgående och det märks att företaget bryr sig, bland annat på vår kamratstödsorganisation med debriefingfunktion och avlastningssamtal. Den är aktiv dygnet runt och erbjuder stöd för alla medarbetare. Det är en stor anledning till att jag är kvar, avslutar han.

Falck Sverige
I Stockholm bedriver Falck Ambulans ambulanssjukvård på entreprenad åt Stockholms läns landsting, vid stationerna Skärholmen, Huddinge, Botkyrka, Södertälje, Tyresö, Handen, Västerhaninge och Nynäshamn. 31/1 2019 utökar Falck med stationerna Värmdö, Nacka, Farsta och Hägersten i Stockholm.
Falck Ambulans bedriver även ambul­ansverksamhet i Östergötland, Väster­botten och på Gotland. Falck Ambulans vision är att med hög kompetens och hög medicinsk kvalitet vara ledande inom svensk ambulanssjukvård.

Falck Sverige
www.falckjobb.se