Presentation

Få bättre villkor hos POWERCARE

Publicerad 21 mars 2019

Foto: Jesper Balleby
Foto: Jesper Balleby
Bemannings- och rekryteringsföretaget POWERCARE har verksamhet i hela Skandinavien och erbjuder oerhört konkurrenskraftig ersättning till sina sjuksköterskor.

När Annika Bratt ville vidareutbilda sig och ta en magister och sedan en masterexamen sida vid sida med sitt arbete som IVA-sjuksköterska, fick hon nej av sin chef. Det blev startskottet till hennes snart ett decennium långa karriär inom bemanningsbranschen.
– Jag har varit verksam inom vården sedan jag slutade gymnasiet, och tog klivet in i bemanningsbranschen 2009. Jag fick POWERCARE rekommenderat av andra som jobbade här. Det är ett företag som profilerar sig genom sina mycket kompetenta sjuksköterskor och genom att finnas tillgängliga på kort varsel. Det passar mig perfekt – jag kan arbeta i komprimerade perioder och sedan ägna min fritid åt att göra det jag känner för.

Spännande med nya erfarenheter
POWERCARE var det bemanningsföretag som lockade Annika mest; den danska kronan låg väldigt högt och företaget har verksamhet såväl i Danmark som i Norge. För några år sedan expanderades verksamheten till Sverige, vilket innebär att Annika idag är verksam med POWERCARE även på hemmaplan.
– Företagets breda närvaro skapar en varierad arbetssituation, ofta med ett högt tempo, där jag som sjuksköterska har stora möjligheter att själva påverka vilka uppdrag jag tar och scheman jag arbetar efter. Jag älskar att resa och att komma till nya arbetsplatser. Det finns så många olika sätt att arbeta på och det är verkligen roligt att få nya verktyg i verktygslådan.

Betydligt högre ersättning
Ersättningen hos POWERCARE är betydligt högre än inom det offentliga, något som även det naturligtvis har varit en avgörande faktor för Annikas beslut att fortsätta arbeta som bemanningssjuksköterska.
– Jag blir ofta erbjuden fasta positioner på de arbetsplatser där jag är, men det skulle ge mig sämre förutsättningar, både lönemässigt och ur erfarenhetssynpunkt. Jag föredrar ett flexibelt arbete. Det enda man bör tänka på är att ersättningen inte inkluderar pensionssparande och sjukersättning, utan det är något man fixar själv, avslutar hon.

Bli vikarie hos POWERCARE och gör skillnad tillsammans med andra. Klicka här!

POWERCARE
POWERCARE är ett oberoende och väletablerat bemannings- och rekryteringsföretag som tillhandahåller kvalificerade och erfarna vikarier till hälso- och sjukvården i hela Skandinavien. Företaget är en av Skandinaviens största leverantörer av vårdpersonal och täcker akuta inhopp, korta och långa vikariat på ett snabbt, effektivt och ansvarsfullt sätt.

Tel: +45 45 540 540
E-post: info@powercare.dk
www.powercare.dk/sv