Presentation

Skräddarsydda tjänster i Trelleborg

Publicerad 21 mars 2019
Lina Vigren, verksamhetschef Akut och Medicin på Lasarettet Trelleborg.
Lina Vigren, verksamhetschef Akut och Medicin på Lasarettet Trelleborg.

På Lasarettet Trelleborg utgår man från de sökande sjuksköterskornas individuella önskemål och behov och skräddarsyr tjänster för att bli så attraktiva och utvecklande som möjligt.

Lasarettet Trelleborg är ett personligt och modernt sjukhus allra längst i söder i Sverige. Sjukhuset inrymmer en bred medicinsk verksamhet inom bland annat internmedicin, kardiologi, endokrinologi, endoskopi, lungmedicin, reumatologi, gastroenterologi och neurologi.
– Liksom i övriga Sverige har vi haft utmaningar med sjuksköterskerekryteringen och därför har vi tagit ett helt nytt grepp, säger Lina Vigren, verksamhetschef Akut och Medicin.

Stora valmöjligheter
De sökande till sjukhusets tjänster befinner sig ofta i helt olika skeden i livet och har därmed också olika krav och önskemål. För att tillgodose dessa har lasarettet etablerat fem olika nya tjänster för sjuksköterskor.
– Introduktionstjänsterna erbjuder unga, nya medarbetare möjligheten att prova en sammanhållande placering på två olika enheter, med bibehållen anställningstrygghet, innan de bestämmer sig. Kombinationstjänsterna erbjuder antingen delat administrativt och kliniskt uppdrag, vilket möjliggör fördjupning inom exempelvis verksamhetsutveckling i kombination med arbete på en vårdavdelning. Ett annat alternativ är att kombinera mottagningsuppdrag och arbete på vårdavdelningen, för att få en helhet och kunna följa hela patientens vårdförlopp. Detta ger också patienterna en större trygghet.

Det personliga sjukhuset
På stroke- och neurologiavdelningen sker i vår en specialsatsning, med nya individuellt utformade traineetjänster, där sjuksköterskorna kan djupsatsa inom området med fortbildning på 20 procent av sin arbetstid. Samtidigt startas ett lokalt resursteam för medicinavdelningarna där medarbetarna har växlande placering och för sin flexibilitet har de då en högre ersättning.
– Detta passar den erfarna sjuksköterskan som trivs med omväxling. Sist men inte minst satsar vi på Framtidens vårdavdelning, en dagvårdsenhet där vi testar nya vårdformer och innovationer för den som gillar framtidskoncept och teknik. Till enheten är också ett mobilt vårdteam knutet där du som sjuksköterska gör hembesök tillsammans med läkare. Kort sagt finns det mycket att uppleva och lära sig på det personliga sjukhuset i Trelleborg. Nöjda och stimulerade medarbetare tenderar också att stanna, avslutar Lina.

Klicka här för att se våra lediga tjänster på Lasarettet i Trelleborg

Lasarettet Trelleborg
Vill du veta mer om Lasarettet Trelleborgs introduktionstjänster, kombinationstjänster, traineetjänster på strokeenheten med 20% utbildningskvot, resursteamet, mobilt vårdteam, Framtidens vårdavdelning eller bara höra vad vi kan erbjuda dig som sjuksköterska är du så välkommen att kontakta oss!

Verksamhetschef, Lina Vigren
Tel: 0704-05 62 83
E-post: lina.u.vigren@skane.se
Lina Vigren – LinkedIn

Enhetschef, Ann-Sofie Lindgren
Tel: 072-599 70 10
E-post: ann-sofie.xx.lindgren@skane.se

Enhetschef, Eva Jönsson
Tel: 072-599 70 11
E-post: eva.o.jonsson@skane.se

Sjukhuschef, Marco Brizzi
Marco Brizzi – LinkedIn

Lasarettet Trelleborg logotype