Jobb
Skånes universitetssjukhus

Skapa framtidens ortopedi med oss!

Publicerad 15 juni 2023

Vill du arbeta med högspecialiserad vård i toppmoderna lokaler? Hos oss på ortopeden i Malmö blir du en del av ett sammansvetsat team med god sammanhållning.

Som sjuksköterska hos oss får du inte bara goda möjligheter till vidareutbildning och kompetensutveckling, du får dessutom goda förutsättningar att ge dina patienter en personcentrerad omvårdnad. Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats där våra värderingar välkomnande, drivande, omtanke och respekt leder oss.

Var med och skapa framtidens vårdavdelning för den ortopediska patienten!

Klicka här för att läsa mer och ansöka

Toppmoderna lokaler i världsklass

Under våren 2024 flyttar ortopedin i Malmö in i toppmoderna lokaler i stadens nya sjukhus. Regionens ambition är att bygga Sveriges absolut modernaste sjukhus. För att nå dit har medarbetarna vid Sus varit delaktiga i utformandet av det nya sjukhuset sedan start.
För ortopedins del blir enkelrum med egen toalett standard. Teamrum kommer att vara anpassade för tvärprofessionella och interprofessionella team. För att kunna möta det ökade behovet av högspecialiserad vård utrustas avdelningarna med den senaste tekniken. Patientrummen kommer även att vara utrustade med egna pulstavlor. Det innebär att patienterna i framtiden kommer att vara med vid pulsmötena, de kan se sina röntgenbilder, planerna framåt och blir ännu mer delaktiga i sin egen vård.

Ortopeden vid SUS

Verksamhetsområde ortopedi vid Skånes universitetssjukhus är en av Sveriges största ortopediverksamheter. Verksamhetsområde ortopedi består av tre vårdavdelningar, varav en är förlagd i Lund och två i Malmö.
Verksamheten tar varje år emot cirka 85 000 besök, och är som enda enhet i Skandinavien medlem i ISOC, International Society of Orthopaedic Centers, en sammanslutning av de 18 högst rankade ortopedienheterna i världen.
Ortopedavdelning 2 och 3 i Malmö är akutvårdsavdelningar med för närvarande 20 vårdplatser vardera. Profilområdet på avdelning 3 är riktat mot akuta patienter med vanligt förekommande ortopediska diagnoser. En del av verksamheten består av planerad kirurgi som till stor del utgörs av rygg-, fot- och nackkirurgi samt planerad kirurgi efter trauma.
På avdelning 2 är 6 platser reserverade för utskrivningsklara patienter. Profilområdet på avdelningen är traumarelaterade skador.

skane.se/sus