Annons

Bli specialistsjuksköterska eller barnmorska vid Göteborgs universitet

Publicerad 20 februari 2019
Daniel_Genusfotografen_1000px

Är du redo för nästa steg? Vill du utveckla och fördjupa dina kunskaper och få en mer kvalificerad roll i sjukvården? Kanske är du nyfiken på att axla mer självständiga och ledande roller? Ansök till Göteborgs universitets utbildningar till specialistsjuksköterska, barnmorska eller masterprogrammet i reproduktiv och perinatal hälsa som startar i september 2019.

Du som väljer att studera vid Sahlgrenska akademin gör ett bra val! Vi erbjuder dig en stimulerande studiemiljö med akademisk höjd och bredd. Dessutom får du ta del av en lång tradition av att jobba mitt i verkligheten i skarpa situationer. När du tar din nästa examen hos oss har du inte bara blivit en skicklig specialistsjuksköterska eller barnmorska, du har även kommit ett stort steg längre i en långsiktig och spännande karriär där du verkligen gör skillnad!

Tolv specialistinriktningar och barnmorska
Efterfrågan på specialistkompetens hos sjuksköterskor är hög både nu och bedöms vara ännu högre i framtiden. Den som läser våra program får även en akademisk examen på avancerad nivå och blir behörig till forskarutbildning. På Göteborgs universitet erbjuder vi tolv specialistinriktningar på hel- och halvfart varav en är unik för landet, nämligen den i neurosjukvård. Hos oss kan du även läsa barnmorskeprogrammet på 90 hp och ett tvåårigt masterprogram i reproduktiv och perinatal hälsa som ger både barnmorskeexamen och masterexamen.

Göteborgs universitet – Specialistsjuksköterska

Specialistsjuksköterskeprogrammet är en utbildning på avancerad nivå för legitimerade sjuksköterskor. Programmet leder fram till specialistsjuksköterskeexamen och magisterexamen med inriktning mot ett visst kompetensområde samt ger grund för fortsatta studier på master- och forskarnivå. Vid Sahlgrenska akademin har programmet tolv olika inriktningar. Alla inriktningar ger kompetens för avancerad vård inom personcentrerad vård, samverkan i team, evidensbaserad vård, förbättringskunskap för kvalitetsutveckling, säker vård och informatik.